perjantai 1. helmikuuta 2019

Peilaillaan ja palellaan

Maanantaina pakasti taas niin, että emme pitäneet agilityn omatoimitreenejä. Lämpötila sahaa, välillä pyryttää.

Tiistaina tarkeni tokoilla; aiheena olivat jäävät. Teimme kokonaisen Z:n, joka jälkimmäisellä kerralla onnistui oikein hyvin. Harjoittelimme myös tiiviitä, tiiviskontaktisia käännöksiä. Naksuttaa ei voi, koska se merkitsee aina myös vapautusta, mutta kehusana ennen käännöstä tiivistää kontaktin palkan odotuksessa. Ei kyllä kontakti putoa muutenkaan, joten ehkä ei kannata tehdä ongelmaa sinne, missä sitä ei ole.

Peilailtiin taskupeilillä olan yli: oltiin selin koiraan ja annettiin jäävien käskyjä. Ensin koira sai juosta namikupille ja takaisin, sitten muutaman kerran jälkeen sitä alettiin stopata eri asentoihin. Ensimmäisen äimistyksen jälkeen Viiru alkoi ymmärtää. Hassua!

Keskiviikkona Sisukkaan treeneissä oli neljäntenä esteenä kepit vaikeahkossa kulmassa mutkaputken jälkeen. Siinä turattiinkin pitkään. Jälkikäteen hoksasin, että luultavasti Piki olisi löytänyt kepit ihan hyvin, kun vain joku olisi mennyt keppien päähän namipussin kanssa seisoskelemaan. Mutta ehkä ihan hyvä, ettei tehty niin, koska kyllähän ne kepit pitää pujotella ihan ilmaiseksikin.  Läksyksi meinasimme saada kiinnipidon ja sitten vähän sylkkärinomaisen irrotuksen putkeen, mutta heti uhan alla Piki sujahtikin sinne minne piti. Kotitehtäväksi saimmekin puomin vaikeuttamisen, mm. vieressä olevan häiriöhypyn. Toivottavasti ensi maanantaina pääsemme omatoimitreeniin kertaamaan tätä kivaa rataa.

Torstaina päättyi tammi-dobo - onneksi olemme mukana myös helmi-dobossa :) Harjoittelimme eritysesti seisomista, Viirukin sai isomman pallon, jonka päällä oli helpompi seistä eikä tärisyttänyt niin paljon. Tassut vadilla Viiru osasi pyöriä viikko sitten, mutta pallon päällä olikin vaikeampaa. Ja edelleen vaikeaa oli saada Viiru ilman asettelua seisomaan tassut puolipalloilla ja tasapainotyynyllä. Mutta uskon, että dobosta on ollut paitsi huvia myös hyötyä.

Ja tänään taas ohjattu rally-toko peruttiin pakkasen vuoksi. Ei meitä yhtään haittaisi, vaikka lämpenisi vaikka kymmenellä asteella. Mutta riittääpä säässä puheenaihetta. Ja sää"uutisointi" on muuttunut hämmentäväksi. Jopa Ylen uutisissa toimittaja kiersi kyselemässä pääkaupunkilaisilta ”kireässä” 15 pakkasessa, mitä ihmisillä oli päällä, kun tarkenivat niin kamalan kylmässä?


Viiru ja Piki, miten olette pukeutuneet raikkaaseen 30 asteen pakkaseen? Ei me tiietä, mutta toivottavasti talven pakkasennätys oli jo tässä. Tassut palelee ilman tossuja!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti