sunnuntai 10. helmikuuta 2019

Piki toipuu kotona ja Viiru tokoilee Outi Kaikkosen koulutuksessa II

Tänään Piki on jo levollisempi, ja toisaalta myös enemmän oma itsensä (vaikka Piki ja levollisuus eivät oikein kuulukaan samaan virkkeeseen). Eilen vielä ahisti niin, että Piki esim. kiipesi keskimmäiselle lauteelle kylmään saunaan ahtaasti kyhjöttämään. Jos jossain tämä outo olo hälvenisi.

Heti sunnuntaiaamusta olimme Viirun kanssa Outi Kaikkosen koulutuksen toisessa osassa. Nyt olin päättänyt valmiiksi, mitä liikkeitä harjoitellaan, mutta muuten olin muissa ajatuksissa ja toistaitoinen. Eilen osasit vahvistaa oikeita asioita, tänään et! Säälipalkkaajat ry.

Pitkältä matkalta tunnari, jossa paljon kapuloita, osa kaverin. Viiru nuuski kaikki läpi, palasi omaan, pudotti, otti uudelleen. Tuli puolinaisesti sivulle ja pudotti kapulan ennen aikojaan. Outin neuvosta Viirun piti ottaa kapula takaisin ja luovuttaa se kunnolla.

Istu-seiso-istu-siirtymiä: Viirulle pitäisi opettaa seisomisessa painon siirto taakse, se auttaa oikeaan istuutumiseen. Painonsiirto pitää saada aikaan omalla pienellä liikkeellä ja palkata siitä ennen kuin koira ehtii istua tai mennä maahan. Painonsiirron tarve pätee vielä suuremmassa määrin maahanmenoon.

Luoksetulon stoppia: tässä hallissa on helpompi heitellä namuja kuin omalla kivituhkalla. Naminheitto ja paluumatkalla pysäytys; stoppi kauas vastaan juosten ja mitä vain tehden. Ja jos ei pysähdy, viedään vielä sinne, missä olisi pitänyt pysähtyä.

Lopuksi Outi kysyi, mitkä kolme asiaa jäivät päällimmäisinä mieleen. Kriteeri, kriteeri ja kriteeri, vastasin, vaikka tämä kouluttaja ei käyttänytkään sitä termiä. Päätä, mitä treenaat. Päätä, millaisesta suorituksesta millainen palkka. Eiliseltä: Kolme vaihtoehtoa tulospalkkauksessa: huonosti, keskinkertaisesti, huipusti - ja suorituksen pitää tosiaan näkyä palkkauksessa. Koiran pitää palkasta tietää, milloin se teki oikein. Väärät pitää korjata, ei vain jättää palkkaamatta. Esim. siirtää kaukossa liikahtanut tassu tai eteenpäin tullut koko koira takaisin. Ja liike pitää aina tehdä, ei vain jättää kesken, jos menee huonosti. Pitää nousta seisomaan ja pysyä paikallaan, pitää pysähtyä, pitää mennä ruutuun.

Kirjoitin neuvot heti muistiin, koska kohta on muuta ajateltavaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti