maanantai 18. elokuuta 2014

Silmälääkärissä ja suoria pistoja

Käytiin Kivuttomalla näyttämässä Pikin silmää, ja olihan siellä jotain:  Pikillä on vas. silmässä keltaisen vihreää eritettä, yluomen sisäpuolella verenpurkauma ja konjuktiiva punoittaa, luomen reuna on ehjä ja silmän pintaan ei tartu fluoreskaiini. Tuo viimeinen on siis hyvä juttu: itse silmässä ei ole mitään haavaa tai muutakaan vikaa. Hoitona on antibiottitippa silmään viikon ajan. Pitäisi ihan sillä parantua.

Piki pyristeli välillä vähän eläinlääkärissä, kun silmää tutkittiin ja hoidettiin, joten mietin, mitenhän saan illalla tipan laitettua. Sirkku kun on meillä yleensä hoitanut hoitotoimet (paitsi Topin pyllypesut). Ihan helposti onnistui tipan laitto ainakin ekalla kerralla.  

Pikihän ei ole yhtään kipeä, mutta se jäi kuitenkin varmuuden vuoksi kotiin, kun lähettiin hakuharkkoihin Viirun kanssa. Meitä oli vain kolme, mutta mikäs on luonnetesti- ja pk-tuomarin kanssa treenatessa. Viirulla oli vasemmalla puolella kaksi siirtyvää ja yksi tyhjä, oikealla kolme siirtyvää. Kaikki ukot olivat hip hei -ukkoja, jotka haamuttivat, taputtivat tai jotain muuta, kun koira oli lähtenyt suoraan. Tai niin oli ajatus. Itse en kuitenkaan hennonnut vaatia viivasuoraa pistoa oikealla puolella, kun tuuli vei koiraa kaartamaan hieman etuviistoon. Tietysti olisi pitänyt vaatia, kun se oli treenin idea. Kahdella ekalla ukolla Viiru haukkui, kunnes menin paikalle ja kutsuin koiran sivulle. Lopuilla maalimies palkkasi. Viides oli tyhjä, Viiru ei tullut heti kutsusta - tai pitää huutaa tule eikä täällä. Ensi kerralla kokeenomainen treeni, jos vain osallistujamäärän puolesta onnistuu. 

Eija ja Lea suostuivat vielä tallaamaan esinekaistaleenkin. Sehän meni Viirulta hienosti! Viiru toi kaksi vierasta esinettä käteen asti ilman ongelmia. Kun koira on nostanut esineen ja kääntyy tuomaan sitä, saa huutaa hyvä! Kun koira tuo esinettä, ei saa liikkua. Luovutusasento on vapaa, kunhan ohjaaja ylettyy esineeseen. Nyt enää se tottis.

Pikillä oli vähän tylsä päivä. 

Leikitäänkö?

No ei sitten.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti