torstai 21. elokuuta 2014

Huippujälkikoiranalku

Piskuiseksi kutistuneessa Pikin alkeisomatoimijälkiryhmässä vieraili tänään kouluttajanamme kokenut jälkiharrastaja ja arvokisaaja. Pikillä oli jälki, jossa oli kaksi kulmaa ja namuja noin joka neljännellä askeleella; pituutta oli yhteensä reilusti alle sata metriä. Pikseli sai kuulla suorastaan ylistystä: huippujälkikoira ja tuleva Suomen mestari, kunhan tottis opetellaan. Ehkä pitää jälkeäkin vielä vähän treenata ;) Nyt ei hidas harrastuksessa eteneminen harmittanut lainkaan. Sanoin kouluttajalle etukäteen, että Piki jäljestää juuri niin kuin haluan. Hyvä etten ollut mielipiteeni kanssa yksin. Reijo suositteli suoria yhä pidempiä jälkiä, joissa namitiheys vaihtelee. Ja itse ajattelen, että pitää ihan oikeasti alkaa erikseen treenata keppien ilmaisua.

Kyllä tuli hyvä mieli, kun Piki sai tuollaisia selvästi vilpittömiä kehuja! Ja kerrankin minäkin sain kehuja, nimittäin jäljellä käyttäytymisessä. Eivät ole menneet hukkaan Topsukan jälkiliinan perässä roikutut kilometrit.

Viirun esinejanan päässä oli blingbling-kukkaro, jonka Viiru toi empimättä käteen saakka. Treenin jälkeen samoilimme metsässä ihan keskenämme, mutta kotikadulla Pikseli otti Vinjan kanssa pienet iltavillit. 

Viirun tottis edistyi taas hieman: Viiru sai oman pk-koekokoisen kapulan. Muuten edistystä ei juuri olekaan, ja yltiöoptimistiakin alkaa hieman epäilyttää hakukokeeseen osallistuminen. Kuvitelkaa tuo ohutkaulainen puikkonokkakääpiö ylittämässä järkälemäistä A-estettä jättikapulan kanssa.


Tiistaina kokoontui uusi tokoryhmämme, jossa me tosin aloitimme pk-tottiksella. Kivaa, että on ryhmä! Siellä saimme kokeilla Utun pk-kapulaa matalan hypyn yli noudossa. Pitää palauttaa mieleen, että hyppyä ei ikinäkoskaan saa palatessa kiertää. Liikkeestä maahanmeno oli hieno. Liikkeestä istuminen onnistui toisella kerralla. Seuraaminen oli ok, mutta alkuperusasento on usein liian edessä. Kolmen minuutin paikallaolossa Viipo oli noussut istumaan(!) Ihan läheltä kulki vieras koira, olisiko ollut silloin? Eteenmenoa ei ehditty tehdä, kun jalkapalloilijat valtasivat kentän.

Pikin kanssa harjoiteltiin istumisen ja maassaolon kestoa. Sitten kiiruhdettiin Pikin agiitytreeniin.

Rata: Kati Keränen

Pikin kanssa tehtiin pituus, miniminihyppy ja putki. Viirun kanssa hurviteltiin koko rata, mutta esteet eivät menneen ihan oikeassa järjestyksessä eikä oikeilta puolilta. Mutta irtoamista ei voi moittia :) Hypyllä 5 koira piti kierrättää ylemmän siivekkeen kautta, mikä meille tietysti oli haasteellista.

Pikin kanssa aloitettin kotipihalla hypyn hakemisesta palkkaaminen. Viipon kanssa on yritetty edetä eteenmenossa Korrien Huippukoira-kirjan ohjeilla. Vaatii vielä paljon, mutta ohjeet ovat järkeenkäyvät. Viipolla ei ole mitään käsitystä eteenmenosta, jos se ei ole nähnyt palkan viemistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti