sunnuntai 25. maaliskuuta 2018

Ruututreeniä Outi Kaikkosen koulutuksessa

Outi Kaikkosen tokokoulutuksessa Poksilla demoefekti meni niin päin, että ruutuun menot (tai menemättömyydet) eivät olleet niin totaalisen kamalia kuin viikko sitten. Eiväthän Poksin hallissa tosin varmaan hiiret/päästäisetkään kipittele sisällä. Ensimmäisellä kerralla Viiru meni suoraan ruutuun ilman apua, mutta siellä tälläytyi oikeaan reunaan.

Ihan oikeilla jäljillä olemme kertaustreeneissä pääosin olleet. Mutta pitää muistaa, että oikean paikan opettaminen on ensiarvoisen tärkeää, koska koiraa ei oikeastaan pysäytetä oikeaan paikkaan, vaan se hakeutuu siihen ja pysähtyy. (Muistui mieleen neuvo, jonka mukaan hiekalla voi käyttää ruudukkoa, jotta kriteeri on johdonmukainen.) Paikkaa opetetetaan kosketusalustalla ja ilman, kosketusalustaa käytetään vain harvoin. Muualla kuin ihan oikeassa paikassa ei pidä palkata. 

Koira ei saa tulla pois ruudusta, eikä sitä kutsuta pois vaikka menisi pieleen, vaan eukkosen pitää etsiytyä oikeaan paikkaan ja pysyä siellä... Pitää olla tarkkana, ettei opeta liikkeen menevän niin, että ensin mennään minne sattuu ja sitten korjataan.

Pyrytti lunta koko päivän ja illan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti