lauantai 10. helmikuuta 2018

Pikin nose work 2

Piki oli nose work -kurssilla. Kivaa oli taas, mutta enemmän hyötyä opeista olisi, jos kotiläksyt olisi tehty. Nose work -aloituspakkaus tuli ihan kotiovelle saakka Arjan tuomana viime viikolla, mutta emme ole aloittaneet eukalyptuksen hajuun ehdollistamista emmekä hajuerottelua. En raaski treenata, kun Viirulle ei voi runsaskätisesti syötellä namuja. Pikin kanssa pitäisi mennä johonkin piiloon haistelemaan - hennonko?

Musta-oranssi kulkue: Piki, Putte ja Lux


Nenä Pikillä toimii, ja karkkilaatikoista Piki löysi oikean, samoin seinällä oleva hajupurkki alkoi löytyä ja kiinnostaa. Lähekkäin rivissä olevista pakasterasioista haju oli vaikea paikallistaa, eikä Piki oikein edes tiennyt, mitä oli tarkoitus tehdä ja mikä haju olisi merkityksellinen. Kotitreeniä!


Lux
Nosettelun jälkeen mentiin Arjan, Puten ja Luxin kanssa kanavanrantaan lenkille. Välillä Lux ja Piki saivat rallia aikaiseksi, mutta suuri osa ajasta mentiin polulla hanhenmarssia koko porukka. Lux teki hartiavoimin töitä, jotta Piki lähtisi leikkimään, mutta Piki oli taas aluksi nopeasti kuumuva, sitten hitaasti lämpiävä. Kotikonnuilla käytiin vielä Viirun ja Vinjankin kanssa lenkillä.

Viiru oksensi taas eilen illalla, ja yöllä särki selkäni lisäksi sieluanikin. Miksei se parane? Mikä olisi oikea ruokinta? Oikeat rutiinit ja liikunta? Miksen keksi syytä? Onko Viirulla aina paha olo? Antepsin-kuuria on vielä viikon verran jäljellä, ja päätin kohdella Viirua sen aikaa sairaana koirana (joka on yleensä pirteä ja hyvävointinen) sen sijaan, että ajatelisin, että se on terve koira, joka välillä oksentelee. Niinpä Viiru jäi sitten kotiin lepäämään, kun lähdimme Pikin kanssa harrastamaan. Tokon peruin kokonaan, siellä pitää olla kaikkien täysissä ruumiin ja sielun voimissa. Vatsalle ja selälle rauha parantua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti