perjantai 5. tammikuuta 2018

Kuuntele

Uudenvuodenvaihde vietettiin pitkästä aikaa mökillä. Kaipasin vaihtelua hevillä ei voi hävitä -meininkiin ja omassa kodissa vankina olemiseen. Mökillä olikin ihanaa. Paukkuja kuului vain muutama, ja nekin kaukaa. Uudenvuodenpäivänä tehtiin rento kunnon lenkki, ja syötiin herkullista intialaista ruokaa ravintola Donassa.


Jalankulkijoilla on ollut pääkallokeli koko viikon, metsäpolut ovat upottavan sohjoisia. Pärnällä oli nähty susi - joka olikin koira... Lenkkeily on jäänyt turhan vähiin.

Agilityssa oli itsenäinen treeni. Tehtiin kaikkea pientä, kotiläksyjäkin. Kummankin koiran kanssa harjoiteltiin päärynää ja Pikin kanssa takaakierrosta hypyn yli tulemista. Jospa nämä ottaisi kuuriksi. Viirun kanssa harjoiteltiin puolenvaihtoa A:n jälkeen ja välistävetoja hartiaa kääntämällä. Kumpikin koira teki keppejä, ja Pikiltä otettiin jo loppuohjurikin pois. Kiva treenata porukalla tämmöisiä ihan pikkujuttujakin.

Perjantain Suskin tokotreeni oli taas niin mukava, että sellaista pitäisi tarjota kaikille, joiden mielestä toko on tylsää ja vain tosikoille. Ekassa setissä teimme putken kautta stoppeja. Suski antoi ihan konkreettiset neuvot, miten ennakoija-Viirun kanssa edetään. Ja viivat omien kriteerien avuksi! Kummankin kanssa kannattaa aluksi tehdä "kokovartalopysäytys". Ja jotenkin en osaa yläkautta tehdä kunnon käsimerkkiä, ja nyt on olkapää kipeäkin. Alamerkin pitäisi olla tarpeeksi kaukana vartalosta. Pikin stopit olivat yhtä täpäköitä kuin Pikseli itse. Eikä Piki vielä osannut ennakoidakaan.

Toisessa setissä oli kuuntelutreeniä: koiran piti kuunnella, kiertääkö tötterö vai mennäkö ruutuun tötterön ohi. Kumpikin koira kuunteli yllättävän hyvin, helpotuksia tosin oli: Suski kävi näyttämässä tötteröä, ruudussa oli alusta tai lelu, käytin lisäkäskyä. Mutta kiva oli, että kuuntelivat :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti