sunnuntai 31. joulukuuta 2017

Onnellista uutta vuotta!

Uudenvuodenaattoaamuna Piki kävi agilitytreeneissä. Rata oli mukavan suoraviivainen, ja kokeilimme myös ensi kertaa keppejä radalla. Heidi oli suunnitellut meille ihan oman vaihtoehdon :). Kepeissä oli vielä neljä ohjuria. Suoraan mennessä Piki löysi kepit, mutta avokulmasta ei ensimmäisillä kerroilla. Miksi kääntyä kepeille kun suoraan jatkaessa odotti kenkävaras-Pikiä herkullinen varsikenkäpari? Kotiläksyksi saimme (taas kerran) ne hieman haastavammat kohdat: päärynän harjoittelu, takaakierrossa hypyn yli tuleminen (Piki lähtee hyvin takaakiertoon, mutta sen myös pitäisi hypätä ilman ylimääräistä apua).


Valotulitusta ilman pauketta

Vime vuonna kirjoitin (Paluu tulevaisuuteen): Nyt on helppo tehdä tavoitepäivitys. Ei tarvitse kuin kopioida viimevuotinen ja vaihtaa kutonen seiskaksi. Tämähän tulee vuosi vuodelta helpommaksi, nyt vain linkki edelliseen kirjoitukseen ja vaihdetaan seiska kasiksi :)

Vuonna 2017 joissain ACEn kisoissa päätin jo lopettaa Viirun kanssa agilityn, mutta ihan samalla hetkellä tuli tieto pikkumaksiluokan mahdollisuudesta. Siihen se päätös kariutui, varsinkin kun Viiru joulukuussa mitattiin pikkuiseksi. Päätin myös lopettaa pk-harrastuksen, vaikka jäänkin sitä kaipamaan, ja monia ihmisiä myös. Pahasti jäi hampaankoloon, kun emme varhaisen lumentulon vuoksi päässeet yrittämään hausta voittajaluokan koularia - koska ikuisena yltiöoptimistina ajattelen, että olisimme rimaa hipoen HK3-tittelin saaneet. Jos joku ensi vuonna näkee minun hengaavan metrin esteen likellä tai hamuavan kahden kilon kapulaa, köyttäköön ja vieköön pois.

Pikin kanssa mennyt vuosi näytti, että olen liian laiska mejäilemään (ainakin kun ykkösmotivaatio metsässä oli pk-haku). Yritetään päästä nose workia kokeilemaan - se ei vissiin ole niin aikaavievää eikä vaivalloista, eikä ole itikoita eikä räntäsadettakaan. Agilityssa voitaisiin pääsiäisikisoissa mennä hypärille, jos en olisi vekottimena. Mutta viimeistään Agiråkissa sitten räjähtää Piki-energia Mehtimäellä. Pakkohan se on mennä, kun kotoa pääsee kävellen isoihin kisoihin!

Ja ne tokotavoitteet voi tosiaan lukea kahden edellisen vuoden tavoiteluetteloista.

Lisäys 1.1.2018: Päätin myös viime vuonna, etten osallistu enää erillisiin, maksullisiin koulutuksiin, enkä ainakaan koiraleireille. Vaan käytän ainakin osan säästyvästä ajasta siihen, että harjoittelen vaikka tokoliikkeitä aikaisempien koulutusten opeilla, omilla ideoilla höystäen. Päätös ei ole ihan pitänyt, ja voisin ehkä pehmentää muotoon: Harkitsen tarkkaan...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti