lauantai 16. joulukuuta 2017

Piki möllimestari

Piimähattu ja Tahmatassu osallistuivat Joan seuramestaruuskisoihin. Pikille ne olivat ihan ensimmäiset agilitykisailut ikinä, ja Viirulle taisivat olla ensimmäiset epäiviralliset kisat koskaan. Kumpikaan ei ollut nimensä veroinen.Jännityksestä huolimatta Piki malttoi pysyä lähdössä ja suorittaa kaikki esteet oikeassa järjestyksessä. Ja nopeimpaan aikaan. Niinpä Pikistä tuli Joan maksiluokan möllimestari 2017. Hienot palkinnot: pokaali, ruusuke, herkkuja koiralle ja ohjaajalle ja vielä lelukin.

Videolla Piki kyllä näyttää hitaalta normivauhtiinsa verrattuna. Kiitos Tiinalle kuvaamisesta!Tahmatassun käpälät eivät millään takertuneet A:n kontaktille eikä putkijarrun yritys yhtään tahmauttanut Viiru-kiiturin jalkoja. Viirusta ei ole videota, paitsi loikka A:lta. Videolta ei ihan saa selvää, hipaiseeko jokin tassukarva kontaktia - mutta eihän noin saa tehdä. A:n kontaktiin, varsinkin jos teen persjätön, on moni rata kariutunut. Taisi käydä ensimmäistä kertaa SM-joukkuekisassa 2015, tapahtui myös esim. Agirodun yhteydessä olleessa seniorikisassa. Olisiko jo aika kouluttaa oikea suoritus? Soili ehdotti, että Viiru väistää minua. 

Ensimmäistä ja viimeistä kertaa uusin kontaktin. Mitähän järkeä siinäkin oli? Ainakin kaksi muuta hylkyä otettiin. Koko rata hajosi A:n kontaktiin; vaikka eipä juuri muutenkaan ollut yritystä. Pikin kisakäyttäytyminen jännitti sen verran, että helpotus rentoutti ihan liikaa.

Huomennakin jännittää: Joensuussa on mittaustilaisuus. Pitäisikö leikellä tukkajumalattaren hartioiden päältä karvoja?

Ja jännää oli torstain agilitytreeneissäkin: kenttä oli jaettu pitkittäin. Viirun kanssa harjoiteltiin etäohjausta ja irtoamista. Pikille rakennettiin lopuksi oma rata, jossa Pikseli sai irtoilla suorille sydämensä kyllyydestä. Onpa kiva, kun on niin taitava ja viitseliäs kouluttaja :) Kuten möllivideolta näkyy, irtoamista pitää harjoitella lisää.


Mökillä lauantaina otetiin joulukuvia. Jospa parhaat säästäisi joulukorteiksi...

Lauantai-illan tokossa Viiru jatkoi metallinouto- ja peruutuskuuria. Kumpikin edistyy. Seisomiskaukoissa kokeilin takapalkkaa, jotta pääsisin eroon käteen takertumisesta ja saisin etäisyyttä Viiruun. Kannattaa jatkaa. Ruutuun pitää ottaa palkkaaja- ja muuta ihmishäiriötä ruudun viereen. Maahanmeno sivulla on taas hidas.


2 kommenttia:

  1. Kyllä Viipotin tahmasi takatassun varpaat kontaktille. Ei se kaunis suoritus ollut, mutta ei siitä käsi noussut :)

    Onnea vielä Pikselin hienosta voittoradasta!

    VastaaPoista
  2. Tihrustinkin videolta, että ei Heidi-tuomarin käsi noussut. Mutta olihan se törkeä loikka, itse olin siinä hetkessä ihan varma, että tassu ei osunut kontaktille lainkaan. Mutta ois vaan pitänyt nöyrästi jatkaa rataa tai ylpeästi keskeyttää ja panna seuraava kontaktitreeni kalenteriin ihan seuraavalle päivälle. Ei ne kontaktit voi noin tuurissaan olla. Jos (kun?) Viirun kanssa jatketaan kisaamista, loikkaa kontaktitreeni nyt ihan kärkeen kilometrin mittaisella listalla.

    Kiitos kivoista radoista! Oikein että möllirata on sellainen, että kaikki voivat onnistua :)

    VastaaPoista