lauantai 23. toukokuuta 2015

Miten voin palvella?

Hakua, kimppalenkkiä, tokoa, ampumista oli tänään ohjelmassa. Huomenna olisi ohjelmassa agilitykisat Kuopiossa, mutta käyköhän samoin kuin viime vuonna? Nyt ei ole hellettä luvassa, mutta autossa istumista sen sijaan on viime viikonloppuina ollut luvattoman paljon.

Hakutreeneissä Viiru oli tavattoman tyytyväinen nohevuuteensa ja palvelualttiuteensa. Viisi ukkoa:
  1. tarkoitus oli ottaa koira haltuun, menin juosten, Viiru tuli ihan loppumatkasta vastaan, jäi haukkumaan perusasentoon, palasi ukolle, sai palkan hyvästä haukusta
  2. suunnitelman muutos: maalimies palkkasi
  3. sama kuin 1
  4. tarkoitus oli mennä ukolle ja hengailla - tämä toteutui hienosti
  5. maalimies palkkasi 
Hyvä, tulee virheitä! Joutuu ohjaaja miettimään. Koirahan on miettinyt, miten voi parhaiten palvella. Tulen vastaan, ei tartte vanhan ihmisen juosta niin pitkään epätasaisessa maastossa.  Haukun sulle, siitähän sä tykkäät! Perusasento on maailman paras positio! Voi että kun olen taitava!

Pistot olivat suoria, maastossa alkaa olla jo polut. Jatketaan ilmaisusulkeiskuuria ainakin kerran-pari vielä. Ensi kerralla pannaan myös neljä ukkoa valmiiksi, jos porukkaa riittää. Kunhan saataisiin hyvät onnistumiset, voisi vaihteluksi ottaa vaikka yliheittoristeilyä lyhyillä haukuilla. Oma haukuttamiseni pitää lopettaa tykkänään.

Piki käyttäytyy ihmisten ja koirien kanssa niin nätisti nykyään, ainakin tutussa porukassa. Snautseri Skodaa käy välillä pyytämässä leikkiin, jos Skoda ei tule, Piki ei tyrkyttäydy. Utua myös käy välillä tervehtimässä ja pyytää juoksemaan. Antaa muiden koirien tulla paijattavikseni ja halittavikseni. Ei hypi enää rajusti ihmisten päälle. Hakuilun päätteeksi kävimme tutulla porukalla lenkillä: belgi, schipperke, 2 x bc, 2 x aussie.

Käytiin vielä Pärnävaaran kentällä ampumassa. Viime kerrasta sain pt:lta sellaista palautetta, että Viiru kuitenkin paineistui ampumisesta jonkin verran ja seuraavalla kerralla olisi hyvä palkata nopeammin ampumisen jälkeen. Nyt seuruutin ekan suoran, käännyttiin, seuraaminen, juoksu, hitaan kävelyn aikana ampuminen, seurasi hyvin - joten heti palkka. Ampuja-Annelin mukaan Viiru ei reagoinut. Tehtiin vielä eteenmeno, kiva liike, ja Annelin koiralle ampumisen + Pikin tokon jälkeen vielä lyhyt kimppalenkki.

Pikin kanssa tehtiin perusasentoa, seuraamista (namit olivat taas turhan hyviä, meinasi käteni mennä kyynärpäätä myöten), jääviä ja pari luoksetuloa. Luoksetulossa avustaja piteli ja lelulla palkkasin eteen, kuten Suski Korri neuvoi.

Kimppalenkit ovat kimppatreenien kaikkein paras anti, edelleenkin. Vaikka treenitkin olivat taas tänäänkin vallan opettavaisia. Ja Tuomaksen Sporttirekun toissapäiväinen koulutus saa vieläkin hyvän mielen hymyn huulille :)   Ei kommentteja:

Lähetä kommentti