perjantai 27. maaliskuuta 2015

Talvikausi päättyy

Viirun agilitytreeneissä oli vaikeudeltaan optimaalinen rata. Koko ajan piti tsempata, mutta kaikki onnistui, kun keskittyminen oli kunnossa. Pätkissä kyllä tehtiin, nyt on niin paljon kisoja, että treeneissä on hyvä tarjoilla paljon palkkaa. Monessa kohti olin aika epäileväinen  - onnistuuko: hirtto vitoselle, viski kutoselle, keppien aloitus, viski 12:lle, heitto 17:lle. Hypyn 15 tein jonain ihme jaakotuksena, mutta sylkkäri oli paljon parempi. Samanlainen paikka oli viime viikonlopun kisoissa. Näitäkin pitäisi treenata...


Rata: Ira Mikkanen/Tuomas Haverila

Jäähdyttelylenkillä ei paljon jäähdytelty. Saatiin seuraksi kolme bordercollieta. Vanhemmat poliisimestarittaret jonkin verran häiritsivät nuorison leikkiinkutsuja ja hippasaloitteita, mutta kaikki viisi paimenta saivat kiitää hangilla sydämensä kyllyydestä.

Tiistain agilitytreeni oli talvikauden viimeinen.  Kesäksi siirrymme Viirun kanssa torstaille, joka olikin vakipäivä agilitylle pitkään - ennen kuin viime kesäksi vapautin sen jälkitreeneille. Nyt olisi ajatus treenata tiistaisin pk-tottista. Saa nähdä, miten käy.

Torstaina hyvästeltiin Joan talvikauden tokoryhmä. Kouluttajan silmien alla näytettiin Viirun tunnarin alkeistila, vain yksi kapula piilotettuna. Se oli kuulemma erittäin hyvä. Vieraita kapuloita pitää ottaa seuraavaksi tarpeeksi iso keko. Mutta ei pidä kiirehtiä. Yhdessä tehtiin myös paikkamakuuta, maahanlaskuja ja istumaannousuja vuorotellen. Viirulla oli kuulemma paljon vaihtelua: erittäin hyviä mutta myös eteenpäin pomppuja ja vaiheittaisia maahanmenoja. Minusta tuntui, että Viiru siirtyi koko ajan metritolkulla eteenpäin. Maahanmenojen ja istumaannousujen treeniä vaikka namien avulla (ja onhan näitä tehtykin... ehkä siksi osa olikin hyviä.)

Ruutua tehtiin myös - jospa Viiru voisi vähän luopua siitä avustajan lelupalkasta? Jäävät Viiru osasi erotella hienosti. Mutta voikohan top-käskyn kiekaista kokeessa niin kimeästi, että lasiesineet hajoavat?

Pikille piilotin omaa kapulaa halliin. Se on kyllä ihan huippu vainukoira! Muuten Pikselillä meinasi olla melko tylsä ilta, mutta onneksi naapurin Vinja oli juuri lähdössä iltalenkille, kun karautimme pihaan.

Perjantaina flunssan pitelyn lomassa sain työpäivän jälkeen käytyä Tessun tehtaanmyymälässä. Iltapäivän auringossa nautitun lenkin jälkeen koirilla olikin perjantain herkutteluilta luineen ja possunkorvineen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti