sunnuntai 15. maaliskuuta 2015

Aurinkoa nuotiolla

Aurinkoinen kevätsää, alkaa tulla hiki toppavaatteissa ;) Aamulla käytiin Vinjan kanssa lenkillä. Lähilatu on hiihtokelvoton, joten siellä voi hyvin omintunnoin kävellä.


Aussitreffeille kokoonnutiin Liperin Päivilänvaaralle. Ennen treffejä ammuttiin Viirulle. Uskomattoman hyvin etenee - milloinhan tulee takapakkia... Viiru oli paikkamakuussa ja ammuttiin kaksi kertaa peräkkäin. Ensin olin vieressä, sitten muutaman metrin päässä ampujaa kohti. Hyvin pysyi, eivät kuulemma korvatkaan heilahtaneet.

Treffeillä oli viisi sukupolvea Patchcoat-koiria + ottolapsi Piki: Unelma, Pami, Jatsi, Kiri, Hippa, Viia, Valo, Viiru ja Jama-pikkupentunen.

Piki, Valo, Hippa, Pami, Viia, Kiri (kuva: Wilhelmiina Virolainen)
Viiru puuttuu kuvasta, koska se istuu kodan oven takana kyttäämässä makkaroita ja emäntää. Jännitin etukäteen ja aluksi, miten varsinkin työlinjainen torpedo suhtautuu pikkupentuseen. Miimi piteli Pikiä ensin, jottei Piki olisi ottanut lisää kierroksia minun varjelemisestani. Kunhan Pikiä ja Viirua oli pariin otteeseen komennettu, kaikki sujui vallan sopuisasti :)

Päivä oli varsin vaiheikas, ja lisää vaiheita aiheuttivat jäiset ja keliriikoiset tiet. Yhden retkeläisen auto jumiutui ensin jäiseen mäkeen ja sitten penkkaan. Ei auttanut lumen kaivuu, muovimatot, havut, työntäminen, heijaaminen - eikä edes 10 aussien apu. Traktori tarvittiin apuun.

Koirillekin jäi makkaraa.


Ihana kevätpäivä!

1 kommentti: