lauantai 14. maaliskuuta 2015

Hullaannuttava hankiainen

Voi miksi, miksi en ottanut kuvia tänään, kun oli hullaannuttava auringonpaisteinen hankiainen. Menee pitkä hetki tajutessa, että voi mennä minne vain. Vapaus! Mutta niitä mönkijän ja moottorikelkan yhdistelmiä ei kyllä tarvittaisi missään.

Piki teki omassa tokoryhmässään ekaa kertaa tunnarin alkeita muualla kuin kotipihalla. Omat kapulat löytyivät hyvin PoKSin halliinkin piilotettuina (sama Viirulla). Ja saan ostaa lisää kapuloita treenikaverilta! Tää on kyllä meidän lempiliike, ainakin ennen hankaluuksia ja viilausta. Viirulla on kapula sikarina suussa ja palautusasento noin metrin päässä minusta. Pikihän ei osaa noutaa ja palauttaa vielä ollenkaan. Sekin on jo plussaa, ettei se pakene järsimään kapulaa takavasemmalle.

Pikin kanssa ruudussa mentiin pieni askel eteenpäin. Ilona ei näyttänyt lelua vaan taputteli ruutua (oli siellä lelukin).  Tehtiin yksi uuden ALO-luokan hyppy. Nyt oli vähän vaikeaa malttaa hypyn takana. Meitä oli tänään vain neljä koirakkoa, joten ehdittiin paljon, myös luoksepäästävyyttä ja henkilöryhmää.

Viiru osallistui pienimuotoiseen ryhmäpaikkamakuuseen. Iltapäiväksi Piki lähti turistiksi hallille Viirun agilitykoulutukseen, sielläkin ehdittiin tokoilla.

Koulutuksen piti topteamiläinen Ira Mikkanen. Treeni alkoi fysiikkaosiolla: lämmittelyä, venyttelyä ja ihmisten ketteryysrata, jossa oli välillä myös lasku- ja muistitehtäviä. Koiran kanssa tehtävästä 34 esteen agilityradasta tehtiin Viirun kanssa runsaat 3/4 osaa.  Takaakiertoihin Viiru lähtee hienosti, pitää luottaa (olenko kuullut ennenkin?). Näitä voi edelleenkin vahvistaa alkeistyyliin palkalla siivekkeen takana. Viiru ei lainkaan pystynyt luopumaan lelusta, kun se tiesi wuban olevan Iralla. Tätä treeniin, samoin kuin valuva pakkovalssi ja backlap. Viski meni hyvin. Viiru malttoi tehdä kepit loppuun, vaikka ennakoin valssiin lähtöä.

Todella hyvin suunniteltu ja toteutettu monipuolinen koulutus!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti