sunnuntai 2. maaliskuuta 2014

Laskiaissunnuntai: hakukauden aloitus

Laskiaissunnuntaiksi suunniteltu tottis vaihtuikin hakuun. Kukapa ei haluaisi ulkoilla vähälumisessa metsässä. Kauden ensimmäiset hakutreenit pidettiin raunioradan kupeessa Onttolassa. Metsässä ukoille loikkiminen ei ollutkaan niin helppoa kuin kentällä, ja Piki tarvitsi enemmän tukea. Jokaisen ukon kanssa päästiin kuitenkin leikkimään. Ja taas saatiin yksi hammas irti :)

Viirun ensimmäinen ukko oli pimeänä vasemmassa etukulmassa (n. 40 haukkua). Toinen oli tyhjä. Jee, Viiru irtosi hyvin ja tuli kutsuttaessa. Kolmoselle ajattelin yliheittoa haamulle, mutten ajatellut saati sanonut sitä tarpeeksi selvästi. Hyvin meni sekin, kuitenkin. Viiru vain tuumasi, että hyvää yritetään, mutta priimaa pukkaa - vaikka ohjaaja sählää.

Sitten samoiltiin ja leikittiin Kirin ja Valon kanssa, mikä vasta oli kivaa. Aamulenkilläkin oli tavattu naapuruston kavereita. Kotona Pikiä ramaisi jo kovasti, mutta vielä lähdettiin saattamaan Kerttua junalle. Piki kävi junassa oikein sisällä asti, koska Kertun paikka oli lemmikkivaunussa. Jyrkät portaat olivat niin oudot, että alaspäin Piki piti kantaa. Muuten Pikseli oli paljon rauhallisempi kuin asemalla viimeksi.

Eilisissä tolleriharkoissa sain Nuuskujen mejä-toimikunnalta lahjan. Olipa se kivasti tehty :) Kuvasimme kaikki kolme mejästä saatua mukia kauniissa laskiaisasetelmassa. Kaksi on Topin palkintoja ja uusimmassa on Nipsu, joka aikalailla muistuttaa Topsukkaa.


Arkistojen kätköistä kaivoin vielä mejän mestarikokki -kuvan tammikuulta 2010 (Sirkun vanhasta blogista).

kuva: Sirkku Kouki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti