sunnuntai 30. maaliskuuta 2014

Herätys!

Viiru ja Piki olivat minilomalla maalla, kun me ihmiset olimme ihmettelemässä Pietarin kevättä. Ihmettelemistä ja puuhaamista oli riittänyt koirillakin - Viirukin nukkui autossa kotimatkan (yleensä se ei koskaan nuku autossa), ja kotiin saavuttua levättiin antaumuksella pari päivää. Ja hyvä niin, sillä minä toin matkatuliaisina oikein ärhäkän flunssan ja pääsin tolpilleni vasta seuraavana viikonloppuna.

Kuvassa keskellä Torpedo ja Pallo. Kuva: Hanna Paakkunainen.
Jatsi, Viia, Piki, Viiru, Hippa ja Pami juoksevat keväistä pellonreunaa. Kiitos Miimille Viirun ja Pikin hyvästä hoidosta!

Ihmeen hyvin jaksoivat koirat tekemättömyyttä melkein koko viikon. En ole vuosiin ollut niin kipeä. Harmitti kovasti, kun jouduin perumaan lauantaiseen tokokokeeseen osallistumisenkin. Seuraava koe Joensuussa on vasta syksyllä! Perjantaina oli kuitenkin Viirulla ja Pikillä ilon päivä, kun pitkästä aikaa mentiin lenkille, vaikkakin lyhyelle, ja seuraksi saatiin ihana Nikke-eno. Ensimmäistä kertaa Pikin elämässä oli koiria yövieraana, Niken lisäksi Tara-sheltti. Nikke oli tyttöjen seurana myös seuraavan päivän.

Lauantaina iltapäivällä mentiin hakumetsään. Aussieporukkaa oli sen verran paljon, että olin aivan poikki, kun treenit päättyivät illan alkaessa hämärtää.  Mutta mukavaahan Niken, Kirin, Valon, Saimin, Ulpun, Romin ja Pokan kanssa oli!

Viirun kanssa pitäisi tosissan treenata haukun kestoa. Yhdelle ukollle otettiinkin yli 50 haukkua. Yhteensä ukkoja oli neljä, ja kaikki olivat pimeinä. Pikillä oli pakenevia ukkoja. Yksi ukoista oli jonkin matkan päässä keskilinjasta ja pakeni siitä. Piki kyllä uskalsi irrota kauas (ukkona oli tuttu Eve). Hyvä treeni! Mutta kun hoipuin kotiin, olin lähes varma, etten seuraavaksi aamuksi jaksa lähteä tollerihakuun. Varsinkin, kun kesäaikaan siirtyminen varastaa yhden tunnin unta välistä.

Taustalla pittoreski muuntaja
Mutta siellähän sitä taas aamulla oltiin, Jaamankankaalla. Tollereiksi oli tällä kertaa pyrkimässä (neljän aidon lisäksi) kaksi setteriä, yksi amerikanvesispanieli, yksi kelpie ja kaksi aussia. Vaapukalla oli taas neljä ukkoa, nyt haamuina, ja teemana oli taas haukun kesto: noin 50 haukkua, 30, 50 ja viimeisellä haukun aloitus. Taukoja tuli taas, mutta aina kyllä jatkoi itse.

Pikillä kokeiltiin lähellä olevaa haamua, mutta yksin oli vaikea uskaltautua puun takana kököttävän olion luokse. Mutta sehän olikin Heidi! Yhteensä tehtiin neljä. Kyllä metsässä on mukavaa, kivoja leluja ja makoisia herkkuja :) Treenin jälkeen Piki sai pienen matkaa tutustua settereihin ja spanieliin, sitten jatkettiin omalla porukalla. Isot mutta kiltit setteripojat Veikko ja Voitto vähän jänskättivät pentua aluksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti