perjantai 14. maaliskuuta 2014

Hakua, ilmaisua, agilitya, tokoa, hengailua

Kaikenlaisia pikkutreenejä, enemmän ja vähemmän onnistuneita. Tiistaina Viirulla oli kaksi ukkoa pilkkopimeässä sohjoisessa avoimessa kangasmetsässä. Löytäminen oli ihmeen vaikeaa, liittyikö pimeyteen ja sohjoon? Innokkassti Viiru lähti useamman kerran, ja pimeässä haukkui raikui komeasti.  Treenin päälle lenkkeilimme Vivven, Anin ja Utun kanssa Lykynlammen valaistun reitin. Reitti oli erittäin vähäluminen ja liukas, joten ei siellä voi enää hiihtää. Utulla ja Pikillä tuli jotain nappaamista eikä leikki päässyt alkuun. Mutta sovussa juoksenneltiin.

Keskiviikkona oli Josepan ilmaisutreenit tosi kuraisella Pärnällä. Ajattelin kokeilla hallintaan ottamista ukolla, kun edelliset haukut olivat menneet niin hyvin. Mutta nyt ei mennyt hyvin, ja tehtiin lopuksi pari innostushaukutusta. Viiru ei oikein tiennyt, mitä täällä tehdään, ja muutenkin viestintäni oli varmaan puutteellista. Ja kurainen sepelimössö oli inhottavaa. Treenistä kiirehdittiin Vinjan kanssa lenkille kotimaisemiin. Kurasta jäähän ja paljaaseen puruun. Tämmöinen talvi ja kevät.

Kummassakin "hakutreenissä" Pikseli sai taas hengailla ja tutustua uusiin ihmisiin.  Torstain agilityryhmän porukat ovat jo vanhoja tuttuja, ja heitä voi rakastaa ylitsepursuavasti.

Kouluttajamme ei päässyt paikalle, mutta oli kuitenkin radat suunitellut meille :) Olin ollut tuskallisessa kinttujen käsittelyssä aiemmin päivällä enkä tosiaan uskaltanut juosta tai ohjata. Viiru handlaa tämänkin tilanteen.

Rata: Jari Lukkarinen
Tehtiin pätkät 1 - 6 ja 18 - 19.  Hyvin irtoaa Viiru mutta myös kuuntelee.

Ja perjantaina vielä JoAn tokoryhmä. Nyt jo kaipaa vapaana riehuntaa. Ehkä Pärnällä uskaltaisi, "ladut" ovat jo sen verran jäiset ja ohkaiset. Tokossa aiheena oli merkki ja ohjattu nouto. Viiruhan osasi merkin yllättävän hyvin. Siinähän pitää osata vain kiertää, pysähtyä ja seistä. Ja ehkä pitäisi osata kiertää tarpeeksi kaukaa. Ohjattua noutoa aloiteltiin kahdella wuballa, jotka olivat lähellä merkkiä ja samassa linjassa merkin kanssa. Kolmannella kierroksella piti tehdä kolme liikettä ilman palkkaa. Piki teki palkan kanssa yhdessä kulkemista, istumisen ja maahanmenon. Ehdittiin vielä tehdä ryhmässä kuljeskelua. Työlinjainen torpedo on kyllä nopea oppimaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti