perjantai 17. tammikuuta 2014

Koirankynnenleikkaaja

Kun Sirkku muutti kotoa, yksi vaikeimmista asioista minulle oli koirien kynsien leikkaaminen - siis tyhjän pesän syndrooman lisäksi ;). Sirkku oli huolehtinut leikkaamisesta ja alunperin opettanut koirat hyväksymään käsittelyn rauhallisina. Nyt koitti totuuden hetki, kun ei eläinlääkäri(opiskelija) ollut edes opettamassa pennulle oikeaa suhtautumista. Mietin, tuleeko minusta koiranomistaja, jonka pikku kullanmurun kynnet leikataan nukutuksessa.

Ei tullut. Piki antaa muutenkin kosketella tassujaan mieluusti, ja parin leikinomaisen harjoituskerran jälkeen kynsienleikkuu on melkein mieleistä.  Paras opettaja on tässäkin ollut Viiru (ja palkkarasia täynnä harvinaisempia herkkuja). Vaikka Viipo ei erityisesti tykkää tassujensa koskettelusta, se suhtautuu viirumaisella järkevällä tyyneydellä toimenpiteeseen.

Viiru kyllä opettaa Pikille paljon hyvää ja huonoa, paljon enemmän hyvää. Kevät on jo niin pitkällä, että tänään ehdimme töitten jälkeen valoisalla ulos. Kuljimme lenkkipolulla vilkkaan pyörätien vieressä. Pikihän haluaisi jahdata, haukkua, mennä katsomaan kulkijoita. Näytää siltä, että minun ei kuitenkaan tarvitse opettaa sitä luopumaan, vaan Viiru kertoo pennulle, että toisten koirien pissat ja jäniksen papanoiden etsiminen ovat paljon kiinnostavampia kuin turhanpäiväiset pyöräilijat, juoksijat ja kävelijät. Samoin Viipo opettaa huoletonta ja avointa elämänasennetta: nuo ihmiset ja nämä uudet paikat ovat kivoja. Viiru sivuuttaa olankohautuksella monet asiat, joille Piki-pentu (ja Susu) olisivat pöhisemässä. Viipo myös tietää, että emännän kutsua kannattaa noudattaa, koska usein (vaikkei aina) saa namusen - ja kannattaahan Pikinkin tehdä samoin.

Viiru muuttui yhdessä viikonlopussa pennusta aikuiseksi, kun Piki tuli taloon. Oikeastihan Viipokin on vielä nuori. Topi aikuistui muistaakseni neljävuotiaana.

Oikeesti oli kivaa, ja leluillakin sai leikkiä.
Viirun 3-v-synttäribiletys eilen alkoi näyttää huonolta, kun ohjatut treenit peruttiin pakkasen vuoksi. Onneksi Soili ja shelttipojat Casper ja Dave lähtivät omatoimipakkasaksaan. Soili antoi lelunkin lahjaksi. Hallin mittari näytti vain -10, joten hyvin tarkeni. Kontakteja, keppejä, välistävetoja matalin rimoin, alku- ja loppukävelyt. Synttärin kunniaksi leikittiin oikein huolellisesti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti