sunnuntai 28. huhtikuuta 2013

Mennään metsään

Hakuharkat alkoivat lauantaina. Selkiellä oli jo ihan kuivaa, mutta me lampsimme kumppareissa. Mistäs sen olisi tiennyt ;) Ryhmämme on iso, ja metsässä kului näin ekalla kerralla neljä tuntia Onneksi aurinko paistoi.

Ensin Mika haukutti Viiru keskilinjalla. Ukkoja oli kolme: vasemmassa etukulmassa haamu, joka piiloutui pressuun, oikealla haamu, joka kömpi kevythäkkiin ja viimeisenä pakeneva haamu, joka kerkesi vielä käydä maate pressun alle. Ensimmäinen ukko oli vieras mies, kaksi muuta tuttuja, kokeneita maalinaisia. Viiru haukkui tarpeeksi hyvin. Vipstaaki muisti, mitä metsässä tehdään. Se olikin treenin tarkoitus: täällä etsitään ukkoja, niille haukutaan, se on kivaa, ja olen helvetin hyvä! Viiru pysyi myös hyvin hallinnassa, vaikka kuljimme ilman liinaa.

Loppukesälle onkin paljon harjoiteltavaa: risteily, haukun vahvistaminen, maalimiehen kanssa leikkiminen, oma lähetysasento ja muu käyttäytyminen, hallinta - ja vaikka mitä. Kivaa!

Vaikka oli kiire toisaalle, ukkoilimme vielä Utulle ja Topille. Anneli ja Sirkku menivät Topille "piiloon", Topi sai hakea irtorullat ja imuroida herkut.

Sitten pitikin jo huristaa Viirun kanssa Miimille sukulaisia tapaamaan ja rotua esittelemään. Kiersimme kivan lenkin Unskin, Pamin, Viian, Jatsin, Hipan, Kirin ja Valon kanssa. Kun ihmiset kahvittelivat ja söivät Miimin herkullista rahkapiirakkaa, koirat odottivat pihalla. Kun tulin ulos, Viiru piti visusti huolen, että se pääsi takakonttiin.

Sunnuntainakin riitti touhua aamusta iltaan. Juna-asema, lentoasema, metsälenkki omalla porukalla Topin, Susun ja Viirun kanssa. Kun olin saanut kotona tartuttua imuriin pitkän tsemppauksen jälkeen, kilahti kännykkään kysymys Oisitteko mehtään lähteny? Hmm, vaikea kysymys, imurointi vai aurinkoisessa metsässä kävely hyvässä seurassa...Topi ja Viiru autoon ja menoksi.

Topikin jaksoi hymy naamalla köpöttää Jaamankankaalla Nuuskun, Rapsun ja Sisun kanssa. Topsukka oli vapaana, ei harhaillut eikä sanonut Sisulle pahasti. Sisu kuuluu Topin mielestä porukkaan. Ilahduttavaa!

Vielä illan pikkulenkin päätteeksi (kun olin sulkenut Susun ja Topin omalle pihalle) Viiru meni kylän koirien kokoontumiseen tutustumaan kadun uuteen tulokkaaseen, pienen pieneen bordercollieen.

Tulipa taas puuhailtua :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti