lauantai 6. huhtikuuta 2013

Hei, minä sheippaan!

... En sentään agilityssä. Keskiviikon treeneihin olin liian kipeä. Torstain ohjatussa treenissä oli kiva 20 esteen rata. Nyt on tärkeimpänä asiana selkäni parantuminen, joten otin hyvin rauhallisesti - näin selittelen ponnetonta ohjaustani.  Radalla valssailtiin paljon. Yhden valssin yritin korvata peruskäännöksellä, mutta kyllähän siinä ennakoiva valssi pelitti paljon paremmin. Toisessa kohti kokeilin korvata kaksi valssia vekkaavalla sylkkärillä. Oli tosi kiinnostava kokeilu, mutta kyllä siinäkin valssit olivat paremmat ;)

Keppejä tehtiin lähettämällä tai lähtemällä yhdessä, ja palkkana oli pallo keppien päässä. Piti käydä vielä viikonloppua aloittelemassa perjantaina hallilla keppien ja keinun parissa. Kyllä sujui hyvin :) Alan vaikeuttaa keppien kulmaa.

Lauantaina ei harrasteltu agilitya muuten kuin Sanskun ohjaaman ryhmämme treenipalaverissa ilman koiria. Toiveita, tavoitteita, haasteita... Yhdessä koutsin kanssa totesimme suurimmaksi haasteeksi yhteisen rytmityksen löytämisen nopean Viirun ja hitaan minun välille Viirua hidastamatta; tähän liittyvät tietysti irtoamisen vahvistaminen ja estevarmuuden lisääminen. Toivoin myös kisanomaisia treenejä ja paineensietoharjoituksia, jotta pääsisin irti ohjauksen vetelyydestä. Vaikka sehän on omasta päästä kiinni. Pyysin myös kiinnittämään huomiota siihen, miten palkkaan: huomaan, että usein virheen tehdessäni palkkaan kyllä Viirun - mutta vain namilla, joka ei Viirun mielestä ole palkka eikä mikään.

Lauantaina Aussieyhdistys järjesti Joensuussa tokokoulutuksen. Kouluttajana oli Katja Ojansivu (kennel Kauhee), ks. myös blogi Opitusti avuton. Ajattelin tehdä jotain uutta, jotain vanhaa. Uusi olikin upouutta: sheipattiin ruutua. Ihmeiden aika ei siis olekaan ohi, minä sheippaamassa. Sheippaaminen, ja varsinkin muiden koirien työskentelyn, ajattelemisen ja oivaltamisen katsominen, oli kiehtovaa ja varsin opettavaista. Viiru tarjosi ainakin ruutunauhan koskemista, kulmatörppöjen nokkimista ja haukkuilmaisua, mutta myös ruutuun menemistä. Palkka heitettin ruudun taakse. Seuraavaksi pitää kutsua pois nauhan koskettamisesta ja torua haukkumisesta, palkata vasta syvemmältä ruudusta, siirtyä itse kauemmaksi, vaihtaa heitettävään lelupalkkaan.

Ehdittiin tehdä vielä ryhmäpaikkamakuu, jossa tosin olivat vain siskot Viia ja Valo. Katjan mielestä pitää käydä välipalkkaamassa, mutta tehdä tämä koiran sivulla ja muistaa myös antaa uusi maa-käsky. Hyvin meni, kävin kaksi kertaa palkkaamassa välillä Katjan ohjeiden mukaan. Lopuksi teimme vielä Viirun kanssa parin askeleen seuraamisen, jotta päästiin leikkimään kunnolla. Treenien lomassa käytiin aurinkoisella kävelyllä Miimin ja Viian kanssa.

Huomenna koulutus jatkuu, ja sitten treenataan jotain vanhaa.

Topin antibioottikuuri on päättynyt, valitettavasti samoin kissanpäivät, kun kotona on vain perusporukka. Muutama ilta piti haukuskella, josko joku olisi tulossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti