perjantai 12. huhtikuuta 2013

Kesä tulee - oletko valmis?

Keskiviikon agilitytreenissä Ninni toi radan. Ihan uutta meille oli putki-kontakti-erottelu. Opettelin radan vain puomille 13 saakka (jonka jälkeen vielä putki 5 toiseen päähän ja hyppy 15), koska olin varma, että kontakteille kiipeämisen sijaan Viiru pörrää putkissa.
Ensi yrityksellä Viiru näki vaivaa kiertääkseen kaksi ensimmäistä estettä ja syöksyi suoraan putkeen 3. Yhdellä takaperinketjutuksella Viip ymmärsi, mitä tarkoitan. Outoa, mutta Viiru meni joka kerta A:lle 9 eikä viereiseen putkeen. Ilmeisesti edeltävä valssi jotenkin töksähti jatkon kannalta oikeaan paikkaan. Puomille 13 Viiru päätyi aluksi niin, että Ninni ja Tuomas tukkivat U-putken suut. Pian  tukkeita ei tarvittu - Viiru oppi. Topsukkahan olisi kerta toisensa jälkeen tunkenut Tuomaksenkin ohi.

Torstain agilityssä kouluttajamme oli reissussa, ja treenikaverit olivat rakentaneet "kryptisten esteiden ympyrän", kun saavuin Josepan maastoillan vuoksi myöhässä. Keskelle vietiin vielä "kryptiset" kepit. Vauhdilla vedettiin keinu-putki-hyppy-rengas-putki-pussi-keinu-rundia (Viiru tuntee nuo esteet hyvin). Sehän oli kivaa! Taas oli melkoisen uusi juttu: keppien yhdistäminen putkeen. Omassa lähetyspaikassani oli hakemista. Hmm, vire liittyy keppienkin vauhtiin ;)

Meillä ei ollut pitsaperjantai (meillä on aina pitsalauantai), vaan puuhasteluperjantai. Tai olikohan se edes puuhastelua  - vai pöljäilyä, ainakin sopiva aloitus viikonlopulle. Heidin, Nuuskun, Rapsun ja Sisun kanssa  tavattiin hallilla. Kaikki posottivat Sisun pentutreeniä (piirros omittu Heidiltä).

Topista olisi liioittelua sanoa, että se olisi liekeissä, mutta huippuinnoissaan se oli. Lyhyet pätkät, ja putken päässä odotti namirasia joka kerta! Putkien väli ohjattiin vuoroin valssilla, persjätöllä tai perusohjauksella. Viime mainittua  en ollutkaan koskaan tehnyt: putken 3 vieressä, jalat kohti palkkaa, hieman kääntyneenä vedettiin vastakkaisella kädellä - hyvä oli tuollaistakin perusohjausta nyt kokeilla ;)

Viiru juoksenteli saman setin, mutta en kutsu sitä treenaamiseksi. Naksuteltiin ruutua, mutta siinä ei tullut suurta edistystä. Heidi rakensi meille tokohypyn, ja Viipo teki yhden hyvän toiston ja toisen lähes täydellisen.

Topsukka (ja tietysti myös Viiru) pääsi alku- ja loppulenkille tyttöjen kanssa. Ilma oli niin lämmin ja kostea ja latupohjat niin pehmenneet, että uskaltauduimme ex-laduille kävelemään. Ihan huippua! Ainoa miinus oli taas se, miten rajusti Viiru kurmotti pentua. Välillä piti huutaa kurkku suorana, kun ei Topin kanssa oikein pääse fyysisestikään puuttumaan.

Eilisen Josepan maastoillan jälkeen heräsi kaipuu hakumetsään. Toivottavasti saadaan aikaan ilmaisutreenejä ennen sitä. Mikä olisi parempaa kuin kurassa konttaaminen ja haukkurään pyyhkiminen kasvoilta? Ilmoittauduin taas yhdelle toko/tottiskurssille, nimittäin BH-kursille. Jos joskus saadaan jokin tottelevaisuustulos, tulee sille hyvin hintaa. Ja paimennuksen peruutuspaikallekin päästiin toukokuulle. Miten ehditään kaikki? Jee, kesä tulee!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti