lauantai 14. heinäkuuta 2012

Usean pulahduksen taktiikalla

Mökkireissu tehtiin usean pulahduksen taktiikalla. Mitään ei treenattu! Vaikka tarkoitus olikin selvittää, mistä Viirun haluttomuus lähteä hakemaan veneeltä köyttä johtuu... Mikä siellä rannalla on niin kivaa? Enimmäkseen nukuttiin, grillattiin ja uitiin. Viiru on samanlainen pintapelastaja kuin Topi nuorena. Laiturilta Viipo ottaa monen metrin mahaplätsäysloikan uhrin päälle, ja sitten vepemestari alkaa kiertää tiivistä ympyrää uimarin ympärillä - joka tässä vaiheessa alkaakin jo olla hukkuva, kiitos pelastajan.

Keskiviikkona putsattiin auto ulkoa ja sisältä. Topi valvoi toimitusta vieressä, ettei vain kulkupeli pääsisi salaa karkaamaan.  Kun Topi havaitsi, että etumatkustajan jalkatilasta hävisi aito tollerinkarvaverhoilu ja sen korvasi halpa plyysijäljitelmä,  tarmokas entistäjä tarttui heti toimeen ja kävi päikkäreille jalkatilaan. Näin tuli sekin katastrofi torjuttua, karvaa piisaa taas.

Seuraavana päivä uni yllätti Topsukan veneretkellä (ai miten niin, venekin pitäisi pestä?).

Taateli - valpas laivakoira
Tätä ennen olikin patikoitu aika kuumassa säässä ja uitu ihanalla hiekkarannalla. Mökin lähellä on Herajärven kierrokseen lisätty laajennus.

Susu patsastelee Hirvivaaralla.
Patikoimme Rykiniemeen kierrokseen kuuluvaa polkua pitkin ja palasimme tietä pitkin takaisin.

 Rykiniemessä tietysti uitiin.

The Invincible ja risu


Sama risu Topilla
Sirkku otti taas upeita uintikuvia, ja niitä varmaan näemme pian.

Kotiin palattuamme kävi kutsu tollerien hakuharkkoihin. Mukana olivat Rapsu, Puntti sekä setterit Voitto ja Veikko. Treenasimme Jaamankankaalla helpossa maastossa, hentoisessa sateessa. Topilla ja Viirulla oli kullakin kolme ukkoa (kaikki pimeinä): vasemmassa etukulmassa harjanteen takana, oikealla takarajalla pressun alla sekä vasemmalla painanteessa kaatuneen männynhuiskaleen alla.  Ero oli siinä, että Topilla oli rullat ja Viirulla suorapalkat. Lähetin Topin kolmanelle ukolle räikeän huolimattomasti ihan tyhmästä paikasta. Voih! Topi juoksi ykköspiilolle, jäljesti sieltä kolmospiilolle, otti rullan ja lähti takarajaa pitkin ykköspiiloa kohti ja ohikin. Ja vielä sama uudestaan. Sitten sain jotenkin huiskittua, että hei täällä keskilinjalla me ollaan! Soimaan itseäni huolimattomuudesta. Tosin en usko, että Topille tuli paha mieli - samat nakit se sai joka tapauksessa. Mutta olisihan voinut vaikka pakenevan vielä ottaa neloseksi.

Viirun lähetin huolellisesti joka ukolle. Suorat hienot pistot. Kätevä emäntä!

6 kommenttia:

 1. Voi, Topi on yhtä skarppi veneilijä kuin Rapsu. Harmi, että tuo jalo ominaisuus ei ole ottanut Nuuskua kodikseen.

  VastaaPoista
 2. Topi yleensä istuu tai makaa veneen keulan penkillä. Nyt vaan vei väsy voiton. Mörkö taiteilee veneen reunalla, ja samoin tekisi Viiru, jos annettaisiin. Yritän opettaa sitä matkustamaan veneen pohjalla. Susu on mielellään keskipenkin alla makoilemassa.

  VastaaPoista
 3. Eipä oo tuo jalo ominaisuus tarttunut Zorroonkaan veneillessä. Mahoton hökeltäjä.

  VastaaPoista
 4. Taisi se Topikin nuorempana olla varsinainen venehökeltäjä;)

  VastaaPoista
 5. Hei, voinko mie lohduttautua tuolla, että Nuuskukin on vielä nuori? ;)

  VastaaPoista
 6. Heidi, voit lohduttautua sillä, että Nuusku on mieleltään ikinuori;)

  VastaaPoista