sunnuntai 8. heinäkuuta 2012

Puuha-Topin virkistäytymispäivä

Topi kiitää puomilla
Mitä enemmän Topi puuhaa, sitä enemmän se nukkuu.Toisaalta: mitä enemmän puuhaamme, sitä vireämpi ja virkeämpi Topi on.

Vanhus monella mutkalla
Sunnuntain alkuiltapäivään oli sovittu vepetreenit. Aamulla Heidi, Nuusku ja Rapsu kuitenkin kyselivät lenkki- ja treenikavereita, ja täytyyhän lähteä, kun on noin hyvää seuraa tarjolla. Pärnällä käveleskeltiin ja kaikki kuusi koiraa uivat kepin perässä (hieman oli vuorosysteemi käytössä). Jopa Viiru uskoi puolilauhkean rantatyrannin vinkin siitä, että tämän kepin noutaa Nuusku, ei kukaan muu.

Nami, nami, tuolla on nami!
Uinnin jälkeen roudasimme painostavassa säässä kentälle puomin, kepit ja hypyn - siinä oli rataa ihan tarpeeksi. Sirkku naksutteli Viirulle puomin alastuloa, ja minäkin yritin osallistua. Rapsu ja Topi tekivät puomia ja keppejä, ja Sirkku otti hienoja kuvia, joita voi katsoa Sirkun galleriassa.

Mä meen eikä nää kepit mua estä!
Sitten huristimme Marjalaan uudelleen uimaan vepeen. Topi teki vientiä hieman eri tavalla kuin yleensä, ja mielestäni vaativalla tavalla. Vene oli jo ulapalla, palkka oli rannalla, ja esineenä oli poiju - ja paikkakin oli tällä vuodelle uusi.  Topi lähti toisella käskyllä ja käsimerkillä, hitaasti mutta varmasti. Topi kääntyi veneeltä Eijan käsimerkistä, heitin namirasian paluumatkalle. Vene jäi ulapalle, ja seuraavaksi Topi vei oman köyden. Palkaksi lensi rikkikaluttu wubba, ja rannalla oli vielä namitarjoilu.

Viiru hyppäsi veneestä. Sitten olisi pitänyt hakea veneestä minulta lelu. Viiru ei lähtenyt eikä lähtemättömyys johtunut silmiin paistavasta auringosta.  Niinpä lelu jäi veneeseen ja Viiru meni autoon. Seuraavalla kierroksella sama juttu, paitsi että oikein pakenin lelun kanssa veneeseen. Kolmannella kerralla Sirkku meni veneeseen köydenpätkän kanssa, ja minä lähetin Viirun. Palkaksi oli lihapullaa. Kahlasimme yhdessä lähes Viirun uintisyvyyteen. Sirkku kutsui veneestä, ja minä "avustin" uimaan lähtemisessä. Saa nähdä, onko tämä Vipstaakille oikea tapa. 

Lauantaina Viiru oli kisaturistina, kun Susu osallistui Varkaudessa agilitykilpailuihin. Viiru sai viilennyspyyheloimen, jonka Susu testasi ja toimivaksi totesi, sekä kelluvan narupallon, jota ei sitten valitettavasti päästy vepetreeneissä käyttämään. Ensi kerralla sitten.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti