torstai 26. heinäkuuta 2012

Avovepeen


Vanhakin koira oppii uusia temppuja. Miksei oppisi? Sehän on oppinut oppimaan. Se myös osaa paljon palasia, joista uusia temppuja voi koostaa.

Vaikka vepetreeneissämme oli osallistujakato (varmaan huilasivat viikonlopun kisojen jäljiltä), saimme tehtyä avoimen luokan kahden veneen liikkeitä: 1. Uinti ja veneen nouto 50 m ja  4. Hukkuvan pelastaminen veneestä lähtien 50 m. Toisen veneen hinausta Topi teki toista kertaa, nyt pidemmältä matkalta ja vähemmillä avuilla. Laura näytti toisesta veneestä köyttä, mutta veteen lensi ensin koira, sitten köysi. Hieman tuli tolppien ohitusta, muuten hieno!

Hukkuvaa harjoiteltiin ensimmäistä kertaa. Ekalla yrityksellä koira ei lentänyt heti veteen, vaikka hukkuva pudottautui räpiköimään. Luulen, että tämä johtui osittain siitä, että veneet olivat liian lähellä toisiaan. "Avustin" (tyrkkäsin) Topi  veteen.  Topi vei hukkuvan rantaan ja sai palkkansa. Toisella kerralla Topi jo tiesi, mitä tehdään: se tarkkaili hukkuvaa ja oli lähtövalmis heti pelastettavan molskahdettua veteen. Tämäkin meni tosi hienosti.

Loppuiltaa kohti alkoi sataa. Menin kuitenkin uimaan, kun olimme pakanneet treenikamat. Viiru tuli minua pelastamaan ja uimaan kanssani useamman kerran. Susukin juoksenteli rannalla. Oli hämärää, satoi, mutta ilma oli lämmin kuten vesikin. Osa treeniryhmäläisistä istui grillikatoksessa ja nautiskeli soven läpäisseiden tuomia herkkuja. Hyvää elämää:)

Torstain agilityssa Viiru harjoitteli takaakiertoja. Ensin kepin kiertämistä, sitten kahdeksikkoa kahdella kepillä minun valssatessani välissä. Toisessa setissä oli siiveikkeillä takaakiertoja, ensin yhdellä hypyllä, sitten hyppy suoraan ja sen jälkeen takaakierto. Lelupalkka oli takaakierrettävän siivekkeen takana. Kolmannella kierroksella tehtiin putkeen lähetyksiä hieman pimeästä kulmasta ja takaaleikkauksia.

Loppulenkillä noustiin Pärnävaaralle isommalla porukalla: parsonrusselinterrieri Jytinä, pitkäkarvaiset colliet Leo, Onni ja Late, käppänä Solo, sheltti Mimo sekä aussie Viiru. Viiru esitti jonkin verran neitsytkuningatarmeininkiä mutta onneksi tämä ei hyvin käyttäytyviä colliepoikia häirinnyt. Ikätoveri Late kulki Viirun vieressä tai perässä vaikka saikin välillä korvilleen. Mimo ja Viiru tuntuivat välillä yhdessä toteavan: Pojat on ihan tyhmiä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti