maanantai 9. heinäkuuta 2012

Liian helppoa?

Haku on liian helppoa ilman ilmaisuja - vai onko? Luultavasti olen vain ymmärtänyt koko lajin ja harjoittelun väärin, koska en ole koskaan itse ollut kokeessa, en kilpailijana, en maalimiehenä, en edes katsojana.

Viirulla on intoa, se osaa ja uskaltaa etsiä, se jopa menee siihen suuntaan, minne näytän. Sillä on motivaatiota löytää maalimies, ja motivaatiota pysyä ukolla. Täytyy varmaan tehdä vaikeiampia umpipiiloja seuraavaksi, ja ainakin osa ilman apuja. Nyt oli pimeä piilo, pimeä piilo, haamu (joka meni piiloon), pakeneva haamu. Viiru lähti tarmoa puhkuen myös pimeille. En kyllä usko, että etsiminen on motivoituneelle koiralle se vaikea juttu. Minulta varmaan putoaisi leuka hämmästyksestä kokonaan pois, jos Topi tai Viiru ei lähtisi ukolle tai ei löytäisi maalimiestä.

Topi ja rulla kesällä 2011
Pitäisikö harjoitella hallintaa? Ainakin pitäisi alkaa opetella pitämistä, niin ehkä saataisiin rullailmaisu taas mukaan metsäkuvioihin jonkin ajan päästä.

Lisäyksiä, kun muisti palailee pätkittäin: Olihan mukana myös pikku tallaaja Mörkö. Treenin jälkeen metsässä riekkuivat Mörkön lisäksi VVV-trio eli sisarukset Viia, Valo ja Viiru sekä yksivuotissynttäreitään viettänyt porokoiratyttö Hupi.

Harkat pidettiin Liperin Roukalahdella ja meillä oli eri porukka kuin yleensä. Tuoreita maalimiehiä siis löydettäväksi: Heta, Anna ja Hilkka.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti