lauantai 21. heinäkuuta 2018

Räpylöitä kasvatellaan

Reilusti ennen rokkia alkanut hellejakso katkesi tänään Joensuussa ukkoseen ja sateeseen. Hyvinkäällä sade ja ukkonen vierailivat jo eilen; teimme sinne runsaan vuorokauden mittaisen reissun. Ilma on sateesta huolimatta hiostava ja lämpöinen, lenkillä kastuu kummastakin suunnasta.

Huomenna pidetään Lieksassa agilitynpiirinmestaruuskisat ukkosessa ja helteessä. Kaverilla on onneksi näyttelyteltta, ja Viirulle ostettiin tänään chillailuhäkki Susun tarvitseman kevythäkin tilalle. Onkohan meillä autoihin mittojen mukaan tehtyjen lisäksi viisi häkkiä? Mörkölle ostettiin aikanaan sellaiset luksus-asumukset, että ne toimivat vetskareita myöten vieläkin - koko on vain aika pieni aussielle. Myydäänköhän enää sellaisia missään?


Uimavalvojat asemissa laiturilla, yksi potentiaalisesti uimataidoton järvessä

Piirinmestiksiin on ilmoittautunut niin vähän koirakoita, että yleensä Pohjois-Karjalassa aistittava suuren urheilujuhlan tuntu puuttuu. Otetaan maakuntamatkailuna, semminkin kun reissaaminen jää tänä kesänä vähiin.

Baywatch Supervisor tarkkailee oppilaan työskentelyä.

Hellettä on pidetty esittelemällä eteläsuomalaiselle ja uusiseelantilaiselle vieraalle mökkielämän riemuja, eityisesti uimista. Viirun pelastustaipumuksia on yritetty hillitä. Piki on taitava ja vahva uimari, ja sen kanssa matkauinti ehkä onnistuisi. Nyt olisi lämmin vesi siihen, mutta olkapääni vihoittelee. Jos Viiru ei ole pelastustehtävissä, se kuningatarmaisesti pyörähtelee vedessä muutaman hetken.

Hyttysiä ja paarmoja on normivuotta enemmän, metsämansikoita ei juuri lainkaan, samoin mustikkasato ei näytä runsaalta. Ehkä kuitenkin voimme viettää tänäkin vuonna perinteisiä mustikkaretriittejä.

Lähetä oppilas asialle ja mene itse perässä.

Viirulle on kasvanut sen verran turkkia takaisin, että se ei enää kuivu nopeasti. Haju on sen mukainen, ja usein huomaa miettivänsä, onko itse tai joku muu pukeutunut kolme viikkoa muhineisiin sukkiin. Jos helteet ja uiminen jatkuvat kovin pitkään, pitää Viirua trimmata.

Turvallisesti tassut pohjassa tuota pikaa.

Nose work -kimppatreeneihin ei ole päästy, emmekä ole itseksemmäkään treenanneet. Elokuun alun hajutesti jää meiltä väliin. Myös parhaillaan käynnissä oleva Patchcoat-leiri jää ensimmäistä kertaa vuosiin käymättä.

Tokotreenilöitä on saatu kerran pidettyä kimppamuodossa. Joan halli on säilynyt suhteellisen siedettävänä. Kimppa- ja pihatreeneissä on tahkottu ihan samoja haasteita: Viirun kanssa ruutua häiriössä, luoksetulon stoppia, metallia, kaukoja ja peruuttamista, Pikin kanssa etäpalkasta luopumista eri tehtävissä, kaukoja ja kapulan pitoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti