perjantai 29. kesäkuuta 2018

Kuolleet kapulat ja kutsuvat putket

Nyt myrskyää: tuulee pohjoisesta kovaa ja sataa rankasti. Millaista olisi hakumetsässä? Tokoiltiin hallissa, muuten olisikin ollut aika mahdotonta. Voi voi itä-länsi-pesisviikonloppua ja belgierkkaria. Olisiko vepekokeetkin viikonloppuna.

Tokoon Riikka oli suunnitellut teemaksi kuolleet kapulat ja ohjatun noudon: 1. Kapula viedään maahan ja joko koira lähetetään hakemaan kapulaa tai kapula on ohjaajan ja koiran välissä mukaan otettavana. Koiralle mielekäs palautus: ei esim. vaadita viimeistä palautusasentoa tai irrotusta. (Tämän taisimme tehdä väärin eli vapautimme koiran vauhdista.) 2. Ohjatussa vain noutamisen osiota eli merkiltä suuntaamiset. Suuntaamista kapulalle voi kannustaa, vaikka namialustoilla sivustoilla, joista suora siirtymä kapuloille.

Myöhästynyt juhannus
Viirulla ja Pikillä oli eniten teemana hauskuus ja vauhti, mikä merkitsi kilpajuoksua kuolleelle kapulalle ja vapautusta vauhdista. Muistiin: Viirun kanssa pitää erikseen treenata sitä, että saa palauttaa suoraan sivulle. Pikin ohjatussa kapuloina toimivat wubbat. Viirun ohjattu on tosi hidas ilman yhdessä juoksemisen esittämistäni.  Minulla oli mukana liian matalalaippaiset kapulat, joita oli hankala nostaa. Hyvä palaute, koska uudet ohjatun kapulat (joita en raaskinut liata) ovat paljon isommat, ja samoin treenikamojen uumenista löytyy varmaan mukavammin noudettavia kapuloita muutenkin.

Agilityn ohjatussa viikkotreenissä oli kuin eukkosille suunniteltu rata: irrotaan putkeen uudelleen ja uudelleen, välillä loogislinjainen takaakierto. Viiru osasi pysäytyskontaktit, Pikilla tuli ekalla yrityksellä loikkapuomi, mikä korjaantui toistoilla. Pikillä oli kepeillä pari ohjuria, viime aikoina on tullut sen verran virheitä.

Viikon päästä on Agiråkki-viikonloppu. Jospa ehtisi pari rataa kisatakin Viirun kanssa; vaihdoin toisen virallisen radan ilmoittautumisen gambler-peliin - kokeillaan uutta. Pikin kisaamisen aloitus siirretään rauhallisempaan ympäristöön.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti