perjantai 30. tammikuuta 2015

Luopumisosaamista

Viime vuoden nimesin terveyden, hyvinvoinnin ja kaveruuden vuodeksi. Tammikuu on kulunut toisin. Viirun selkä oli jumissa, kolmen fyssarikäynnin jälkeen on tosin oikein vetreä. Viimeisellä kerralla Piki oli mukana harjoittelemassa käsiteltävänä olemista eikä Pikselinkään selässä tuntunut jumeja.

Mahat ovat olleet kummallakin sekaisin. Viiru oli yhden vuorokauden tosi kipeä, nukkui ja toljotteli vain zombiena syömättä ja juomatta. Piki sai rauhoituspiikin peräti kahteen otteeseen, kun ensimmäisellä kerralla unohtui kuvata rintaranka.

Kun Pikin ensimmäiset kuvat oli otettu, kuvannut eläinlääkäri epäili, että toinen kyynärpää ei ole ihan normaali. Ja niinhän Kennelliiton lausunnossa sitten lukikin: 1/0. Lonkat ovat B/B. Olen pari vuotta ollut salaa sisimmässäni huolissani Viirun selästä, koska aikanaan kuvausten yhteydessä eläinlääkäri sanoi, että lannerangassa saattaisi olla jotain vikaa. Nyt kun viimein sain Viirun vietyä kuviin, kaikki näytti nollaa. Mutta ihan tarkasti oli Martina katsonut aikanaan: Kennelliiton lausunnon lisätietosivulla luki, että LTV on rajatapaus (onneksi siis nollan ja ykkösen välissä).  Nyt siirrän huolipisteeni Viirun alaselästä Pikin kyynärpäähän.

Pikin selkälausunto on vielä tulematta, varmaankin sen vuoksi, että rintarangan kuva puuttui. Odotellaan vielä sitä. Kyynärlausuntoakin pitää sulatella, varsinkin kun muut koiraharrastajat suhtautuvat ykköskyynäriin hyvin eri tavoin. Minun sydämeni tärähtää joka kertaa, kun nyt täysin terveluustoiseksi todettu kevyt Viiru hyppää pk-esteen tai 65 sentin agilityhypyn, puhumattakaan agility- ja pk-A-esteestä. Sydän sanoo, että Pikin aksat on aksattu ja pk-lajit ulkoistettu lajivalikoimasta. En ole vielä selvittänyt kyynärän tilaa tarkemmin, mutta kuvannut lääkäri jo kysymättäkin suositteli agilityn jättämistä, ja ehkä myös pk-lajien.

Pikin pitää saada jäljestää, on se semmoinen taikanenä, ja tehdä yhdessä hommia, vaikka tokossa. On vähän sääli, jos paimenkoira ei voi paimentaa - mutta kuinka moni paimenkoira paimentaa muita kuin ihmisiään? Mutta sitä on vaikea uskoa, että koiraa haittaa jos PAJÄ onkin MEJÄ.

Ihminen luopuu, ei koira.

Tämän viikon treenit

Tällä viikolla on käyty Pikin agilitytreenit, joissa tehtiin putki-minihyppyrataa ja Viirun agilitytreenit,  joissa saksalainen oli sijoitettu vaikeaan paikkaan keppien jälkeen. Milloin voi lopettaa keppien hermoilun?

Viirun tokotreenissä harjoiteltiin uuden voittajaluokan ohjattua noutoa. Itse nouto oli vielä namikuppi, mutta edeltävät osat, merkin kierto seuraten ja pysähtyminen, tehtiin häiriössä. Viiru osaa, kunhan siltä vaatii. Hallilta lähtemään on aurattu (koiria varten?) latupohja ilman latua, ja siitä nautittiin Pikin ja Viirun kanssa yhdessä. Perjantaita juhlistimme lähes parin tunnin lenkillä lähimetsissä ja -rannoilla vastasataneessa lumessa. Melkein keskustassa ja ihan rauhassa.

2 kommenttia:

  1. Harmi tuota tulosta. Niin. Onhan niitä agilitykoiria, joilla on 1/1 kyynärät, lonkat c/d ja selkä kuvaamatta. Mutta haluaako kuulua siihen omistajakaartiin, onkin sitten onneksi eri juttu.

    VastaaPoista
  2. Kunhan ei arjessa haittaisi, agilitysta ja muista harrasteista viis.

    VastaaPoista