lauantai 17. tammikuuta 2015

Kanttuvei

Ei juhlittu Viirun synttäriä tänäänkään. Aamulenkillä Viiru oli vaisu, ruoka ei maittanut lainkaan (mitä ei ole tapahtunut koskaan aiemmin). Koko päivän Viiru on ollut sairaan oloinen ja lepäillyt Paha olo koko ajan. Laatta lentää.

Nyt kun ajattelen, Pikillä taisi olla vatsatauti lievänä torstaina, silloin en vain ollut itse kotona. Luulin sen oksentaneen, koska se oli syönyt paleltuneita mätiä talventörröttäjiä. Olisiko Viirun tautia pahentanut eilinen rauhoitus ja rokotus? On se niin surkea nyt. Piki ymmärtää, että kaveri on kipeä eikä yhtään härki.

Uusi tokoryhmä oli peruttu. Hakuryhmän mökkikylätreeneihin koirankoulutuskentälle Piki lähti tuuraamaan Viirua. Piki on jo melkein täydessä terässä. Kentällä oli viisi hökkeliä, ja yhdessä oli ukko. Piki löysi ukot pääasiassa jäljestämällä ja näköaistilla. Uskalsi mennä mökkiin! Tuttu Anneli palkkasi leikkimällä, hieman vieraammalta Maaritilta kelpasivat namut. Maarit opetti Pikiä viihtymään ukon luona,  ja samalla paikkamakuun kestoa. Hyvä treeni, vaikka Pikistä ei hakukoiraa leivotakaan!

Viirulla olisi ollut vielä agilitykoulutuskin illalla. Se piti perua, Pikikin on sen verran toipilas, etten tohtinut ottaa sitä tuuraajaksi. Eikä Pikin kanssa olisi juurikaan voinut kellottaa eri ohjausvaihtoehtoja ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti