torstai 1. tammikuuta 2015

Vuodenvaihteen valotulitus

Joulu- ja välipäiväsää vain parani päivä päivältä. Parinkymmenen asteen pakkasissa jää alkoi kantaa. Ihana valo.

Piki tutkii.

Poliisimestari ja kokelas

Sädekehähemmo opetuslapsineen kävelee vetten päällä.

Uudenvuoden aatonaatoksi sää lauhtui, ja Viirun agilityn viikkotreenit saatiin pidettyä. Sen verran vähän oli treenaajia, että Pikikin pääsi mukaan. Piki on myös käynyt ahkerasti kaupunkikävelyillä ilman Viirua. Jänskättää.

Treenissä ajatuksena oli tehdä keppien jälkeen poispäinkääntö putkeen ja jäädä itse keppien ja A:n väliin. En uskaltanut tarpeeksi ajoissa kääntää Viirua kepeiltä, ettei se jättäisi niitä kesken. Muuten putken imu kyllä toimi. Muurin jälkeen vaadittiin kerran palkkaus, sitten Viiru alkoi irrota. Valssini surkeutuvat surkeutumistaan.

Rata: Tuomas Haverila

Uudenvuodenaaton strategiana oli väsyttää koirat kunnolla valoisaan aikaan, jotta ne illalla ja yöllä uinuisivat reporankoina paukkeesta piittaamatta. Taisin tosiaan onnistua väsyttämään itseni lisäksi kaikki kolme aussinaattoria. Tähän vaadittiin 18 000 askelta (puhelimeeni on ilmestynyt askelmittari ihan pyytämättä), joista iso osa oli sohjoisessa umpihangessa kahlaamista. Illalla kukaan ei jaksanut piitata paukuista pätkääkään. Itseä vain ärsyttää turhanpäiväinen räiskiminen.

Saimme mukaamme extempore-treeneihin hallille bc:t Anin, Utun ja Sirin. Itse suunniteltu treeni ei ollut turhan vaikea, vaan kuplivan kepeä. Tarkoituksella pysyttelimme mukavuusalueen ytimen tuntumassa. Ensin tokoa. Pikille ruutu namikipolla, maahanmenoja peruuttaen, seuraamista imuttaen, luoksetuloja. Viirulle ruutu putken kautta kosketusalustalla tai lelulla, luoksetulon stoppeja putken kautta lihapullanheittopalkalla, vauhtiluoksetuloja. Agilityssa kaikille oli sama treeni eli hyppy-pituus-suora namikipolta namikipolle. Pikillä ajatuksena oli erityisesti minun liikkeeseeni siedättäminen, Viirulla hauskanpito ja irtoaminen. Sitten vielä kimppalenkille sohjoiseen metsään. Huippumukava vuoden viimeinen päivä!

Susua en ottanut hallille hermoilemaan, vaan synttärisankari kävi erikseen parit lenkit. Synttäriherkuiksi elukat nauttivat possunkorvat. Onnea, Susu 6 v!

Kohti valoa käyn.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti