sunnuntai 8. joulukuuta 2013

Piki ja muita ihmeitä

Paljon on sattunut ja tapahtunut, ja moni juttu ansaitsee oman postauksensa. Lyhyt katsaus:


 • Piki tuli taloon. Syntymäkoti jäi Tuusulaan. Katsotaan, millainen tyyppi se on. Naama on söpö, ja tassut isommat kuin aikuisella Susulla.
 • Ihme: Viiru ei lähtenyt jäniksen perään, kun kutsuin; miettiköhän, että nyt kyllä kannattaa olla emännälle mieliksi?
 • Itsenäisyyspäivänä olin agilitykisoissamme vastaava koetoimitsija. Loistavan talkooporukan ja mukavien tuomareiden ansiosta kisat sujuivat erinomaisesti. Aamulla ei tuntunut lupaavalta, kun paljain käsin erotin toisistaan leveän liukuoven kumi"tiivisteen" ja betonikynnyksen, jotta saisimme oven auki.
 • Yritin itse kisata - olimme päivän kolmanneksi viimeiset lähtijät.  Matalalla olleet odotukset eivät ainakaan ylittyneet. Vika ei ollut Johanna Nybergin radoissa - ne olivat tosi kivoja ja aivan tehtävissä... En enää koskaan ole samana päivänä vastaava koetoimitsija ja kisaaja.
 • Tästä pääsee vain ylöspäin ;) Kontaktit huononevat huononemistaan. Mutta ei hätää: Pikin-hakureissulla suunnittelimme personal trainerin kanssa korjaussarjan. Ja seuraaviin kisoihin on aikaa.
 • Viiru myös irtosi hyvin. Ja tuomari sanoi kyllä kivasti: Viiru on taitava koira, joka tarjoaa oikeita ratkaisuja. Anna sen mennä!
 • On käyty viime viikolla agilityn normitreenissä sekä Viian kanssa ihan omalla ajalla.

9 kommenttia:

 1. Onnittelut uudesta superkoirasta! Super-Eno tulee tammikuussa katsomaan pentua. :)
  Minusta vastaava koetoimitsija ei kyllä muuten saisi kisata ollenkaan...

  VastaaPoista
 2. Odotetaan Super-Enoa :)
  Joo, ei voi olla yhtaikaa vastaava koetoimitsija ja kisaaja. Minulla oli siis tuomarin luvalla "sijainen" kakkosten ajan.

  VastaaPoista
 3. Aivan! No siinä tapauksessahan et ole sillä hetkellä ollut vastaava koetoimitsija ja kisaaminen mahdollista. Voimme siis hyväksyä tuloksen, vai tuloksettomuuden...? ;)

  VastaaPoista
 4. Onnea uudesta pikkukaverista :)

  VastaaPoista
 5. On se vaan söpö vakavassa ilmeessään :) Ilmoittaudun heti vapaaehtoiseksi sosiaalistamiskohteeksi!

  VastaaPoista
 6. Kiitos onnitteluista!
  Eve, hyväksytään tuloksettomuus tällä kertaa. Mutta koskaan enää en yritä olla koetoimitsija ja kisaaja edes saman päivän aikana (saatika yhtaikaa).
  Heidi, sosiaalistamniskohteita tarvitaan! Tervetuloa käymään! Tai jos lauhtuu, niin voidaan nähdä ulkona. Kylmällä ei mielellään olla vielä kovin paljon ulkona, kun Pikillä on ollut se pissatulehdus. Tänään ei pikatestissä kyllä enää näkynyt mitään normaalista poikkeavaa.

  VastaaPoista
 7. onnea pupsista! Näin teidän yhden radan ja mieleen jäi ajatus, tietääkö viiru oikeasti paikan kontaktilla? se eteni puomia hyvin kunnes sanoit käskyn (olkoon se tässä vaikka "Ota") ja pysähtyi samantien. Toisella "ota"-käskyllä se eteni askeleen etutassuilla. Luuleeko viiru, että "ota" tarkoittaa kiltille koiralle "pysähdy heti" ? Tämä siis vain yhden radan jälkeen mieleen jäänyt huomio, voin olla kovinkin kaukana todellisuudesta =P

  VastaaPoista
 8. HeidiU, kiitos, just tämmöisiä huomioita ja neuvoja kaipaan! Olen miettinyt pääni puhki, mitä meidän ihan siedettäville kontakteille tapahtui, kun aloimme kisata. Ja miksi tapahtui, ja miten korjata. Viiru ei selvästikään enää tiedä oikeaa suoritustapaa ja pysähtymispaikkaa - niin kuin arvelitkin. Ota/koske-käsky tarkoittaa sille jotain ihan muuta kuin kuvittelin opettaneeni. Se voi hyvinkin olla niin kuin sinä sanoit. Viiru myös näyttää palanneen yhteen vaiheeseen alkeisopetusta: Ota/koske tarkoittaa sitä, että melko alhaalta alastulokontaktia siirrytään loppuasentoon. Ja tätähän se tarjoaa treeneissäkin niin, että se hyppää seisomaan kontaktille ja odottaa toiveikkaana koske-käskyä ja palkkaa... Tämä kaava pitäisi nyt rikkoa.

  VastaaPoista