torstai 29. marraskuuta 2012

Hupukkaat harrastaa

Talvi tuli, ensin pakkanen ja kohta tulee luntakin. Tiistaina Viiru matkasi tokoilemaan pakkaseen Salpakankaankadulle Nuuskujen treeneihin. Kouluttaja oli sama kuin JoVen treeneissä sunnuntaina, ja settikin oli sama. Tehtiin kaikkia alokasluokan liikkeitä paitsi hyppyä. Kaikki meni oikeastaan hienosti :) Seuraaminenkin välillä tosi hyvin lyhyitä pätkiä. Kokeilin liikkeestä seisomista ilman palkkaa - se ei sujunut. Mutta kun namin avulla pysäyttää, Viiru seisoo kuin suolapatsaana.

Aiheena piti olla nouto, mutta kuulemma pöpövaaran vuoksi noutoa ei tehtykään. Meillä oli oma kapula mukana, mutta sanoin, ettei meidän tarvitse nyt sitä treenata - tiedän muutenkin, että kapulan silppuaminen onnistuu myös erittäin vaikeassa häiriössä. Mutta kas, "omalla ajalla" kokeillessamme Viiru piti kapulaa rauhallisesti, ja jopa osasi liikkua ja istuutua kapula suussa. Noutaa Viipo ei kapulaa osaa, se käy maate jyrsimään sitä. Mutta ilahduttavaa, että muukin pitäminen sujuu kuin hakurulla suussa istuminen kodinhoitohuoneessa.

Anna lähetti loppukesäisiä paimennuskuvia. Viiru ajaa tarmokkaasti lampaita kintuilleni. Mitäs olet niin hidas!


Susun kanssa oli taas hauskaa keskiviikon agilitytreeneissä. Oli myös kylmää, kymmenen astetta pakkasta, hui! Nyt rata oli paljon vaikeampi kuin viimeksi, ja illuusio hyvästä yhteistyöstä hiipui. Topi on kyllä kaikkien välistävetäjien äiti, ne vain menevät aivan itsestään. Susun kanssa vaati hinkkaamista. Tuomas komensi meidät myös harjoittelemaan irtoamista, ja niin teimmekin aluksi. Jos vielä pääsen Susun kanssa treenaamaan, tehdään vauhti- ja irtoamistreeniä (Sirkkuhan on kyllä varmaan paljon sitä tehnyt). Toivottavasti pääsen :)

Viirun viime viikon torstain treenissä tehtiin valsseja, varsinkin ennakoivia. Niissähän olen aivan mestari.


Sansku lähetti viimekertaisen radan, ja vaikealta se näyttää yhä. Tämän viikon treenissä oli myös ennakoivan valssin paikka, ja nyt Sansku huomasi myös, että Viirun laaja kaarros johtuu osittain siitä, että heitin koiran hypyn yli laajalla, pitkällä liikkeellä. Hillitympi huitaisu auttoi.  Radalla oli myös niistosokkari 1-2, saksalainen 6-7, hyppyjen väliin tehtävä valssi (9-10, onkohan sillekin oma nimi?) ja pakkovalssi 11-12. Alkuhaparoinnin jälkeen treeni sujui vallan hyvin. Lopuksi oli taas vauhtipätkä. Viiru alkaa oppia hyvin hakemaan hyppyjä, ei vain enää putkia. Lisäksi Virsuli meni itsekseen tarjoilemaan puomin alastuloa. Pysähtyminen onnistui jo hyvinkin ylhäältä. Kylmää, - 11 astetta, mutta erinomainen treeni.
Pitää vielä 1.12. kommata: Radalla myös 8-9-10-11 oli haasteellinen. Viiru ampui hypyltä 8 suoraan putkeen ja tuli sitten hyppäämään hypyn 9 - tätähän varmaan tarkoitit? Viiru tuli hypylle 9 oikein joko vahingossa tai hirveellä huuto-ohjauksella. Viiru tosiaan kääntyi hienosti hypylle 9, kun huusin VIIRU! samalla volyymillä, intensiteetillä ja saundilla kuin Viiru, tule heti pois syömästä sitä paskaa sieltä. Mutta kuuluuko tuo agilityradalle? Topille ei edes voisi huutaa.

Lopun hauskuttelurata tehtiin järjestyksessä 1-2-12-putken toinen pää-10toiselta puolen-12-13-14-6-3.

2 kommenttia:

  1. Tuttu tunne tuo kun koira ajaa lampaat kintuille, pitäisi saada koira työskentelemään kauempana :) Laitoin myös kaikki pahimmat pk-tottista harrastavat lampaat pataan ;)

    VastaaPoista
  2. Noiden ruuhkatilanteiden jälkeen harjoiteltiinkin varmaan etäisyyttä ja myös sivuttaisetäisyyttä. Ainakin villapaitoja olisi voinut tehdä joistain lampaista ;)

    VastaaPoista