torstai 22. marraskuuta 2012

Back to reality

Outoa mutta mukavaa treenata agilitya koiran kanssa, jolla kuulo pelaa, joka osaa esteet, ja joka seuraa ohjausta - ja kaikkia näitä yhtaikaa. Keskiviikkona Susu vieraili Topin ryhmän agilitytreeneissä, ja rata oli tähän visiittiin juuri sopiva 1-2-luokan tasoinen juoksurata. Olipa meillä hauskaa, myös Putella! Ihan perusohjauksella juostiin, lopuksi hieman harjoiteltiin tehokasta kääntymistä vastakäännöllä. Tuntui, että yhteistyömme sujui paremmin ja Susu haki esteitä innokkaammin kuin aiemmissa kokeiluissamme, mutta luultavasti oli kyse siitä, että rata oli niin helppo, hauska ja juostava. Rimat olivat 50 sentissä.

Seuraavana iltana palattiin todellisuuteen, ja hallille matkasi normicombo: rampa, kuuro ja putkihullu. Viirun treenissä harjoiteltiin valsseja, ja varsinkin ennakoivia valsseja, joita en ole ikinä oppinut ajoittamaankaan edes hitaamman Topin kanssa. Täytyy kiittää kouluttajaamme Sanskua kärsivällisyydestä. Haasteellista oli myös ajoittaa hidastussuhina oikein, mutta mukavaa oli havaita Viirun oppineen hidastamisen. Etukäteissuhina on parempi vaihtoehto kuin jälkikäteen epätoivoisesti kiekaistu TÄSSÄ! - Se tuli jo kintuille.

Jos myönteisiä asioita ajattelee, voi riemuita siitä, että Viiru seuraa ohjausta mutta myös itse hakee esteitä ilman, että jokaisen hypyn yli on tassusta vietävä. Eikä Viiru oikeasti ole putkihullu, se vain hakee putkia hyvin mutta ei sinkoile niihin päättömästi.

Topi ei ollutkaan rampa tai kipeä, ainakaan omasta mielestään. Hirveä hinku olisi ollut halliin, autosta se yritti syöksyä ulos raamit kaulassa. Turha sitä oli myöskään nostella takakonttiin, nyt se pystyi hyppäämään itsekin. (Ei kuitenkaan uskaltauduttu esteiden liepeille.) Ainoa rampa olin minä, leikattu polvi ei tykännyt valssitreenistä yhtään.


2 kommenttia:

  1. Minen tiiä minkälaisilla kengillä sie valssaat, mutta itse olen huomannut, että omat "surkeat ei-leikatut, mutta muuten vaan kaikinpuolin kehnot" polveni kipeytyvät liian pitävillä kengillä valssatessa. Paras valssikenkä on miulle melko sileä pohjainen eikä mikään maastonappulamalli, koska sileällä pohjalla jalka liikkuu alustalla, kun tekee paskan paikallaan pyörivän valssin eikä sulavaa liikkuvaa valssia, jollaisia voi tehdä millaisilla kengillä vaan. Mie vaan harvoin pääsen sulavaan liikkeeseen, joten olen tullut surkeuttani vastaan tällä kenkäasialla :) Tosin kivituhka on aika armollinen kengällä kuin kengällä, mutta keinonurmella valssaaminen ja ylipäätään tiukasti kääntyminen nystyräpohjaisilla kengillä saa miun polvet itkemään. Mutta tämä on toki maku- ja tekniikka-asia.

    VastaaPoista
  2. Voi, en voi syyttää kenkiä. Minulla on tavalliset lenkkarit, joissa ei ole mitään nappuloita. Olen kyllä harkinnut nystyrä/nappulapohjaisia kenkiä. Mutta ei siis ilmeisesti kannata. Polvi koki perjantaina ihmeparantumisen, joten ehkä treeni ei ollutkaan niin pahasta. Mutta jos joskus opin tekemään ihan oikean ennakoivan valssin, pidän sitä kyllä ihmeenä (ja niin varmaan kouluttajatkin).

    VastaaPoista