maanantai 22. lokakuuta 2012

Viikonlopun kuvia ja tarinoita

Edellisen Kolvananuuro-postauksen kuvat ovat Satu Sälpäkiven ottamia. Kuten tämäkin, jossa on juuri ylitetty puro. Muut kuvat ovat Jarin.

Hetken kuluttua Topi yrittää lähteä lipettiin samaisen puron yli. Ilmeisesti Topsukka kyllästyi liukastelemaan märillä kivillä ja aikoi livistää helppokulkuiselle metsäpolulle.
Tähän päästäksemme olimme ryömineet uuron pohjalla louhikossa.
Tässä menee polku.
Ketterälle Viirulle kulkeminen "polulla" oli helppoa.
Mutta Topille hankalaa.  En tajunnut, että reitti oikeasti oli näin vaikeakulkuinen.


Koska mennään kotiin?
Viiru kävi pulahtamassa ennen kuin aloimme nousta rotkosta.
Aussiet ovat luontaisia uimareita ja pulahtavat veteen heti tilaisuuden koittaessa.
Huh! Kapuamisen jälkeen Topi sai tasaista maata tassujen alle.
Selvisin!
Työläs mutta upea reitti lähenee loppuaan.

Sunnuntain patikointi muuttui hallitakoissa avustelemiseksi ja typistyi Pärnävaaralla kävelyksi. Vaaran "takaa" löysimme kauniin lammen ja metsäpolkuja.

Illalla Viirun tokossa oli taas uusi liike pilattavaksi: estehyppy. Viiru osasi hypätä ja jäädä seisomaan hypyn taakse. Minä en osannut mennä Viirun viereen niin, että se ei olisi liikkunut. Mutta liike sujui siis hienosti, varmaan koska emme ole sitä vielä harjoitelleet. Tehtiin myös liikkeestä maahanmenoa sekä paikkamakuuta. Maahanmeno sujui hyvin, kunhan käyttäydyin oikein. Paikkamakuussa Viiru pysyi vaikka ympärillä oli jos jonkinlaista häiriötä.

Viimeisenä oli luoksetulo, jonka teimme sivulta sivulle. Jo se on ihmeellistä, että minulla on koira, joka tosiaan pysyy luotettavasti paikallaan. Ei tarvitse olla silmiä selässä eikä pelätä että se lähtisi muille koirille rähisemään. Tähänkin saa tietysti ongelman, joka oli Topin kanssa tuttu: pk-tottiksessa koiran pitäisi tulla suoraan eteen ja siitä sivulle. Ei siis vinosti eteen.

Tällä kertaa Viiru saattoi näyttää toisille koirille esimerkkiä ritiläportaiden kävelyssä :)

Huomenna tiistaina on sekä Mörköllä että Topilla läkäri. Hyvän suunnittelun tuloksena hieman eri aikaan ja eri paikassa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti