torstai 18. lokakuuta 2012

Hyvin, huonosti ja hyvin huonosti

Topin agilityn talvikausi käynnistyi keskiviikkona omalla treenipaikalla. Vettä satoi koko iltapäivän ja illan kaatamalla. Niinpä tuppasin koirat BOT-mantteleihin, jotta pysyisivät edes jonkin verran kuivina. Viiru-Houdini löytyi kyllä autosta alastomana. Treenimme käynnistyivät kunnon töpeksinnällä: Pudotin Topin puomilta kaivamalla taskua, kun Topi oli puomin tasaisella osalla. Kuurous tekee sen, että se katsoo minua aina kun on tilaisuus - ja reagoi. Onneksi vanhus ei tuntunut loukkaantuneen mitenkään. Ehkä jätämme kontaktiesteet vähemmälle tulevissa treeneissä. Eikä putoaminen vielä riittänyt, vaan itse kaaduin tasamaalla tehdessäni jotain puolivalssin tapaista, jotta sain Topsukan oikeaan pähän putkea. Minäkään en loukkaantunut, mutta seuraavana päivänä oli koko oikea kylki arkana.

Viiru oli mukana Topin treeneissä ja teki maksirengasta ja puomin alastuloa.Tajusin, että minä onneton tunari en ole opettanut Viirulle, että alastulolta lähdetään vasta vapautuskäskystä. Olen palkannut vain alustan koskettamisesta ja sitten on saanut heti lähteä. Viiru juoksi kerran koko puomin ja se oli Viponaattorin mielestä tosi siistiä.

Torstaina oli Viirun omat ohjatut treenit.  Ekalla radalla oli paljon takaakiertoja. Se meni oikeastaan tosi hyvin. Toisella radalla oli välistäveto-valssikohta, jossa en omasta mielestäni millään ehtinyt valssaamaan oikeaan kohtaan. Namin avulla onnistui. Kokeiltiin myös poispäinkääntöä, joka olisi hitaalle minulle natsannut paremmin. Mutta poispäinkääntö täytyy vielä harjoitella erikseen.

Itsenäisesti teimme vielä puomin alastuloa ja maksirengasta. Nyt rengas alkoi taas sujua - ei siis saa pitää pitkiä taukoja sen harjoittelussa. Puomilla yritimme harjoitella paikallaan pysymistä alastulopaikassa kaksi tassua maassa ja kaksi kontaktilla. Onnistui vain, kun Viiru lähti melko alhaalta. Ylhäältä tullessa saati koko puomin juostuaan Viiru kyllä kosketti alustaa mutta ei saanut pysähdyttyä. Eli vähitellen on noustava. Ostin uuden hienon naksunkin. Samanlaisen kuin Annelilla ;)

Viirun kanssa on hauska treenata kaikkea, mutta kaikkein hauskinta on, kun se on niin kotonaan kaikkialla ja kaikkien kanssa. Uusi halli ei aiheuttanut Viipossa mitään suurempia tunteita. Lämmittelylenkillä kelpie Kaistan ja schapendoes Oikun kanssa se hyväksyi pojat muitta mutkitta seuraan. Viiru myös kulki muiden koirien perässä Pärnän ritiläportaita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti