perjantai 20. huhtikuuta 2012

Viirun viihdytysjoukot

Viirun viihdytysjoukot ovat onnistuneet tehtävässään: pikkuaussie nukkuu sohvannurkassa Voice of Finlandin häiritsemättä. Viirun bestis Susu muutti pois kotoa viime sunnuntaina, ja eroahdistuksen hälventämiseksi sekä yksinäisten päivien korvaamiseksi olen yrittänyt keksiä Viirulle tekemistä joka illaksi. Vähintään yhtä iso syy kikkakakkoseksi ryhtymisessä on tosin se, että Viiru rekrytoi Mörkön viihdytysjoukkoihinsa Mörköltä kysymättä. Vaikea sanoa, yrittääkö Viiru leikkiä Mörkön kanssa vai Mörköllä, mutta selvää on,  että aina pikku ruhtinas ei ole mielissään Viirun huomiosta.

Sunnuntaina käväisimme turisteina JoAn mätsärissä. Maanantaina isomummo+mummo+sisko lähtivät lenkkeilemään ja riekkumaan kuraiselle mutta aina ihanalle Liperin maaseudulle. Tiistaina olimme vain kotipiirissä mutta vanhojen tapojeni vastaisesti treenasimme sisällä: Kosketusalustan koskettamisessa vaikeinta on minun oppia painamaan naksua oikeaan aikaan. Naksahdus tulee "hyvä!"-huudahduksen ja naminheiton jälkeen. Harjoittelimme myös rullailmaisua niin, että nojatuolissaan istuva ukko piteli lelua, Viiru haki lelun minulle, leikimme,  ja sitten V meni näytölle ja sai palkan. Vaikeaa oli ottaa ekalla kerralla lelu eikä vielä namipalkkaa.

Keskiviikkona Nuusku ja Rapsu lähtivät tarpomaan kanssamme Lykynlammen pehmenneille latupohjille. Viiru pinkoi kerran kauas kauas jonkin perään, mutta kun huomasin karkurin ja kutsuin sitä, se tuli takaisin pää viidentenä jalkana. Torstaina agilityn viikkotreenien aiheena oli takaaleikkaus. Kun lelu oli odottamassa, Viiru irtosi hyvin mutta seurasi kuitenkin ohjausta niin, että ei suoraan rynninyt vinosti jätetylle lelulle hypyn ohi. Ilman lelua eikä radan osana ei onnistunutkaan enää niin hyvin. Ehdimme vielä kolmannenkin kierroksen, ja vedimme toivomaani rallia. Viiru on ihan huppumenijä. En jaksa masentua siitä, että ainoassa ohjausta vaativassa kohdassa en kunnolla ehtinyt valssaamaan ja ottamaan koiraa haltuun. On aikaa vielä opetella, nyt ihan mahtavaa tykitystä! Jäähdyttelylenkille lähtivät Reino, Jytinä, Nelli ja Ronja.

Perjantaina ilmaisuissa mentiin rullaatirullaa. Mietin takaperinketjutuksen seuraavaa lenkkiä, mutta epäilevistä kommenteista huolimatta päädyin kuitenkin rullan noutamiseen: Viiru hakee lelun ukolta ja tuo sen minulle, ja minä palkkaan vetoleikillä ja höpsöttelemällä. Viipottaja ei siis mennyt enää näytölle saamaan namipalkkaa. No sehän meni taitoihimme nähden ihan huipusti! Tätä tehdään seuraavat kerrat, ja sitten otetaan näytölle meno+palkka mukaan.  Ennen treeniä Viia-sisko riekkui Vipsukan kanssa ja treenin jälkeen Valo-sisko. Kiri-emo oli myös mukana. Topi jaksaa rauhallisesti seurata Viirun kummankin siskon telkkuamista, eikä ukkelilla oli mitään aikuisia naisiakaan vastaan - päinvastoin.

Jottei Topin tulisi paha mieli, se sai vielä kaikkien muiden lähdettyä tehdä eteenmenon/hakea namirasian matkan päästä... Miten voi olla näin mainiot koirat!

Mörkö on ollut kotijoukona, koska sillä on kynsi kipeänä. Toivottavasti pikku keisari pian toipuu tästä vaivasta ja pääsee voimiensa mukaan puuhailemaan:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti