tiistai 10. huhtikuuta 2012

Alkuvuosi 2012

Tammikuun yksinäiset viikot

Pari ensimmäistä viikkoa olin yksin (tai viisistään) koirien kanssa, kun muut olivat Intiassa. Dramaattisimmat tapahtumat yksinhuoltajuuden ajalla olivat:
  • Ajoin ulos Palokankaantieltä. Pahinta oli Mörkön ja Susun möykkä.
  • Kotipihan aidan sisäpuolelle oli livahtanut jänis, jota en huomannut ennen kuin päästin koirat autosta. Pupurukka tarttui päästään aidan silmään. Onneksi sain sen irti silminnähden vahingoittumattomana. 
  • Toiseksi viimeisenä päivänä - kun ajattelin kaiken menneen hienosti - Susu ja Mörkö aloittivat tappelun pallosta. En millään meinannut saada niitä lopullisesti erilleen, ja ajattelin jo, että nyt Mörkölle käy huonosti. Lopulta sain pitävän otteen kummankin niskanahasta niin, että ne eivät enää ylettyneet toisiinsa.

Topsukainen sairastaa ja toipuu

Tammikuussa Topi sairastui. Se pääsi välillä makuulta ylös vain vaikeasti. Ensimmäinen hoito ei tepsinyt. Jonkin ajan päästä ymmärsin, että myös kakkaaminen oli vaikeaa. Tällöin saatiin hoidoksi kortisoni, kipulääke, suihkuttelu ja pyllyrasva sekä lepo. Tämä hoito auttoi, mutta en vieläkään tiedä, mikä oli syy, mikä seuraus - mikä olisi lopullinen diagnoosi. Tämän jälkeen Topi on ollut terveenä, mutta liikkuminen ja treenaaminen on ollut melko vähäistä. Nyt Topi hyppii agitreeneissä minihyppyjä ja muutenkin harjoittelee hyvin varovasti... Mutta suurella tolleri-innolla.

Topsukainen relaa vällyjen välissä aamuviileässä mökissä

Topin kanssa olimme tolleriporukassa Niinan tokokoulutuksessa. Harjoittelimme luoksetulon pysäytystä - mikä oli kuurolle tuplasti vaikeampaa - sekä hyppynoutoa - joka oli hauska lopetus treenille. Ensi kerralla enemmän totista asennetta. Toko lienee sopiva harrastus vanhenevalle koiralle.

Viirun treenejä

Viiru on treenannut agilitya Marjon kouluttamassa ryhmässä. Viiru on nopea, innokas ja rakastaa leikkipalkkaa. Kontaktit ja kepit ovat vielä opettelematta, joten paljon on tekemistä.  

Toissa viikonloppuna olimme Viirun kanssa koulutusmateriaalina Nuuskujen kouluttajien noutokoulutuksessa. Edistyimme yhden päivän aikana huimasti, kun aloin ymmärtää ja muistaa, miten nostamista, kantamista, pitämistä, palauttamista opetetaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti