lauantai 8. syyskuuta 2018

A room with a view

Tälle päivälle oli koiratapahtumaruuhkaa. Aussieagilitymestaruudet olisivat olleet jossain kaukana lännessä, omat agilitykisat pidettiin Pärnävaaralla. Valitsin NOMmit eli palveluskoiralajien Pohjoismaiden mestaruuskisat, jotka pidetään täällä! Vuoden tauon jälkeen maastoon ukoksi. Tänään en nähnyt kovin paljon kisasuorituksia, toivottavasti huomenna enemmän. Henkeäsalpaavaa osaamista, yhteispeliä, luottamusta, hallinnan ja itsenäisen työskentelyn tasapainoa. Ja hyvää kuntoa koiralta - rata oli raskas. Itku meinasi päästä, kun katselin 9-vuotiaan ruotsalaisen labbisrouvan työskentelyä - niin hienoa.   


La klo 5.15: Ei rahan takii, ei ees oman koiran takii, vaan rakkaudest lajiin.

Ja kyllä metsässä on ihanaa. Ja sieniä, enemmän kuin koskaan.


Nuku päivä ulkona: a room with a view

Muuten harrastamista ovat haitanneet syksynaloitusflunssat, noidannuoleni työt ja talkoilu. Piki kävi viime viikolla Sisukkaan nollaratatreenissä. Treeni kutistui yksittäisten esteiden treenaamiseksi, ei edes irtoamiseksi koska liikuin ja pysähtelin hassusti. Tällä viikolla agilityn viikkoryhmässä oli ihanan helppo rata - paitsi Viirulle vaikea, koska siellä oli mahdollisuus mennä väärään putkenpäähän. Katrin kanssa saatiin onnistumaan Pikille kääntyminen puomilta - aika jäätävän hieno. Kepeistä jää viimeinen väli pujottelematta kun liikun. Hyvän mielen treenit.

Samoin kahdet perjantaitokot on menty hyvällä fiiliksellä - kunpa vain muistaisin, mitä tehtiin, ja opittiinko jotain. Ainakin Viiru pysyi hämmästyttävän hyvin jopa seisomassa, vaikka sitä häirittiin nameja viskomalla, hihnasta vetämällä ja kyljestä tönimällä; Piki selvisi hyvin istuma- ja seisoma-asennossa ainakin namien heittelystä. Eilen katsottiin Jennin kanssa Pikin seuraamista: kokeiluun etäpalkan ja muun luopumista vaativan yhdistäminen siihen, että palkka tuleekin minulta? Ruudussa Piki keksi aluksi jumittaa oikeaan etukulmaan. Katso sinne, minne haluat koiran menevän.

Se pätee myös Viirun ruutuun. Ruudut olivat hitaita, mutta muuten hyviä. Olikohan Viirulla jonkin pikku vaiva? Tai sitten se ei tykännyt, kun taas aloitettiin metallinoudolla.  

Blogger ei enää lähetä sähköpostiviestiä uusista kommenteista. Senkö takia pari bloginpitäjää ei ole edes julkaissut säkenöiviä kommenttejani, saati vastannut kommenttiini?

3 kommenttia:

  1. Sain sähköpostiini viestin: "Vieläkö haluat sähköpostimuistutuksia Bloggerista? Klikkaa tästä." Klikkasin. Jos et ole saanut semmoista, tsekkaa roskaposti.

    VastaaPoista
  2. Oho, eipä muuten lähetä. Löytyi tarkistamattomia kommentteja. :S

    VastaaPoista
  3. Eeva, tuosta viestistä aloin epäillä, että ehkä kommentit ovat jääneet huomiotta, koska sähköposti-ilmoitusten tulo oli loppunut (jo ennen tuota viestiä).

    VastaaPoista