lauantai 7. huhtikuuta 2018

A

Kevät hiipii. Kohta ehkä valloitetaan ladut. Pk-tyypit kaivautuvat koloistaan ja hullaantuvat kuraisista kentistä ja sohjoisista metsistä (hmm.. metrisen hangen sohjoutuminen ehkä kestää). Ehkä vähän haikeaa?Kevät Pohjois-Karjalassa

Joalla pyörähtivät kesäryhmät käyntiin. Me (lähes kaikki) tokoryhmäläiset suuntasimme samaan aikaan pidettyyn Agiråkki-talkooinfoon, ja Viiru, Piki ja minä kävimme infon jälkeen naapurin kanssa lenkillä. Agilityn viikkoryhmä käynnistettiin koko ryhmän voimin. Vaikuttaa tosi kivalta ja toimivalta porukalta. Agilityperhe on rotukirjoltaan paljon monimuotoisempi kuin kolmosten kisojen tulosluettelon perusteella voisi luulla  - tämä näkyy ryhmässämme ja näkyi myös pääsiäisen agilitykisoissa.

Treenirata oli kuin eukkosille tehty. Vaikea paikka oli toiseksi viimeisellä esteellä kummallakin (Piki tosin skippasi matkalla kontaktit). Tai oikeastaan vaikeus oli ohjaajalla: miten yhdistää ensin kauas putkeen irrotus ja sitten putkijarru, jotta koira ei putken jälkeen syöksyisi vauhdilla ihan väärälle esteelle. Viirun loikka-A:t olivat aika hilkulla.

Perjantain sumu ja tihku kirkastuivat lauantain aurinkoon ja tuuleen. Aamusta käytiin malamuuttien kanssa kontakti- ja keppitreenissä. Pikin kanssa pitäisi kääntymisiä opetella, nyt se tosin kääntyi välillä issekseen kun palkka oli putken jälkeen sivussa. Puomi sinänsä taitaa olla melko hyvin hallussa, mutta nyt ehkä pitää yhä enemmän ottaa muuta ympärille, kuten tänään aloiteltiin. Erillisiä kääntymistreenejä ei ole tehty pitkän aikaan. Kepeillä tuli pikku taantuminen, jota korjailtiin ohjurilla.

Piki myös kokeili A:ta ensimmäistä kertaa, kahdesti.  Sehän oli kivvaa! Tämän päivän ehkä taas muistan, kun katson taaksepäin virheitä etsien. Haluan kuitenkin edetä tai ainakin liikkua johonkin suuntaan.

Viiru teki A:ta ja keppejä, mutta niissä ei liikahdettu juurikaan kumpaankaan suuntaan. Eläinkokeet jatkuvat. Ehkä pidämme välillä A:lla ponnaria treeneissä. Lopuksi treenattiin Viirun kanssa ruutua, erityisesti paikkaa. Vauhtia haettiin putken kautta (mikä ei ehkä ollut kovin fiksua). Ja sekin oli kivvaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti