maanantai 16. lokakuuta 2017

Sadepäivä

Lomapäivä, sadepäivä. Aamusta iltaan satoi, joten pukeutumista ei tarvinnut miettiä. Viirun Tarmo-poika on Joensuun seudulla lomailemassa. Aamulla Tarmo, Petja ja Piki-serkku kiisivät Liperin pelloilla; Pami lönkytteli mukana ja Viiru tutki omiaan. Kiva poika, kuten kaikki muutkin tapaamani Viirun lapsoset.

Tarmo, Piki ja PetjaAlimmaisena kasassa Tarmo

Eräänä iltana Tiinan kanssa järkeilimme, että Viirun lapset ja Piki ovat serkuksia, kun kerran Pubi (Viirun pentujen isä) ja Seena (Pikin äiti) ovat sisaruksia (samat vanhemmat, eri pentue).

Tarmo, Pami, Viiru, Petja, Piki

Roukalahden kentällä hieman tottisteltiin Viirun kanssa, kun kerrankin oli avustaja mukana.
Pikin juoksukontaktikurssia on ollut kaksi kertaa. Ekalla kerralla peruutettiin ja etsittiin koiran takapäätä. Kotiläksynä Pikin piti opetella peruuttamaan laatikkoon, mutta olimme liian laiskoja oppilaita. Piki ehti opetella peruuttamaan äitiyspakkauslaatikon kannelle. Eilisissä hallitreeneissä tapahtui kuitenkin ihmeellistä edistymistä, ja Pikseli peruutti pienempään laatikkoon ja siitä vielä puominpätkälle. MH-kuvauksessakin näkynyt luonteenpiirre vaikutti: vaikka Pikiä jännittää, toimintakyky ei katoa. Tänään kotona nousivat takajalat jo sen verran, että Piki kipusi korkeampireunaisempaankin boksiin.

Naksuttajien tokoryhmä alkoi viime viikolla. Viiru huilasi hakukokeen aattona. Pikin kanssa etsittiin oikeaa mielentilaa ja kontaktin hakemista halliin kulkemisessa, hallissa ja helpoissa tehtävissä, kuten luoksetulossa tai kaukoissa. Myös paikkamakuu tehtiin - pitää varoa, etti liian pitkällä välimatkalla aiheuta piippaamista. Kotiläksyksi saimme palkasta luopumisen ja oikea-aikaisen naksuttelun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti