lauantai 10. joulukuuta 2016

Lassiet palaavat kotiin

Internetin ihmemaa kertoo, että lassie on suomeksi typykkä, pikkutyttö, tyttönen. Tällä viikolla kaksi tyttöstä palasi kotiin, kumpikin omalla tavallaan.

Maanantaina alkoivat hakuryhmämme tottistreenit Kontiorantaan avatussa lämpimässä koirahallissa. Lämmintä tosiaan riitti, hiki virtasi. Ensi kerralla sortsit ja t-paita. Uudessa paikassa Piki toimi kuin unelma, vaikka olin varautunut tekemään "joitain ihan pientä ja helppoa".

Itsenäisyyspäivän iltana oltiin pentuvahdissa - ja olin kyllä kiitollinen siitä, että meille ei tule pentua nyt - vaikkakin päätös on tehty olosuhteiden pakosta ja vaikka pennut ovat mahdottoman ihania. Ja vaikka tämä on niin hyvä yhdistelmä. Nyt ja keväällä ei ole oikea aika pentuajasta nauttimiseen eikä aikaa ole kolmen tai neljän koiran viihdyttämiseen. Eläinlääkärin tarkastuksessa kaikki pennut olivat terveitä, mutta merle-pojilla oli iris coloboma, jonka ei pitäisi haitata elämää ja harrastuksia mitenkään.

Viiru palasi kotiin. Aluksi Viiru (ja samalla me muut, joskin vähäisemmin) kärsi ripulista, joka johtui todennäköisesti matolääkkeestä. Pikkuäiti oli kuitenkin terveen oloinen ja tuntui kuin se ei olisi ollutkaan poissa. Toisella tyttösellä meni kolme päivää vapautumiseen. Sitten Piki solahti entiseen pikkusiskon rooliinsa (hyvä vai ei?). Olin varautunut neuvotteluihin, mutta niitä ei tarvittu.

Tokoperjantaihin mentiin pitkästä aikaa täydellä joukkueella. Viiru muisti osaamansa. Pikin seuraamisen ja noudon kanssa mieleni olisi ehkä valmis siirtymään seuraavalle tasolle. Nyt koekalenteri esiin, että päästään kunnolla edistymään!


SYÖMÄÄN!

Viiru on pelkkää luuta, nahkaa, korvia ja tissiä. Tänään käytiin tissien tyhjennyksellä pentujen luona. Ihanat pennut <3. Ilma on kylmenemään päin, ja pengoin huonolla menestyksellä omat sekä Mustin ja Mirrin vaatevarastot toiveena löytää villaa tai fleeceä tissien lisäsuojaksi. Jätetään siis huominen mökkireissu väliin. Onneksi normiulkoilussa Pomppa suojaa massuakin pitkälle. Taas lisäpisteitä Pompalle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti