sunnuntai 5. lokakuuta 2014

Kiksejä Kuljunvaaralla

Lauantaiaamuna oli kirpeän aurinkoinen sää. Mökille nauttimaan ruskasta ja auringosta!


Enon Ahvenisen Kuljunvaaralla on pieni yksityinen luonnonsuojelualue.


Missä ovat polut, opasteet, ravintola ja inva-wc?Huipulta ei näe ryteikön läpi maisemia... Oikeasti sumuisella vaaralla oli tunnelmallisen kaunista :) Hieno vanha metsä.
Tyttösillä on liivit yllä, ettei niitä luulla hirviksi tai muiksi villieläimiksi. Lähistöllä on liikkunut pantasusi. Hieman hirvitti, kun Viiru kulki omia polkujaan välillä hyvinkin etäällä meistä. Viiru sai metsästys-keräilystään sellaiset kiksit, että silmät vain leimusivat. Piki pysytteli lähempänä, mutta näki miten se välillä oli motiivikonfliktin ja kognitiivisen dissonanssin vallassa. Varsinkin kerran, kun Viirua piti huhuilla aika pitkään, Pikseli huolestui ja oli sitten vallan riemuissaan, kun Viiru palasi retkeltään.

Iltapäivällä mökillä paistoi aurinko.


Ja illalla paistoivat Pikin ja Viirun valot lauantaidiskossa.


 Pakkasyön jälkeen oli kuulas aamu.


Jari oli ostanut virolaista jukurttia, joka oli leveässa ja laakeassa pikarissa. Sinne mahtuu leveämpikin nokka hyvin.


Kerrankin sain otettua Pikistä kuvat:Ylemmässä kuvassa ehkä näkyy, että vasemmassa poskessa on patti tai kohouma. En tiedä, mikä se on tai mistä se on tullut. Piki tuntuu ihan terveeltä. Maanantaina mennään lääkäriin ihmettelemään.

Viiru oli illalla tokohäiriköiden kokoontumisessa. On niin mahtava porukka, että näiden kanssa voisi kaikki lajit treenata ;) Häirintävastuussa oli Mira. Ensin harjoiteltiin patoamista. Koira istui, omistaja houkutteli koiraa yhä lähempää lempilelulla. Kun koira keskittyi ohjaajaan, se sai luvan käydä kiinni leluun. Lisäksi Mira tarjoili lisähäiriötä. Nouto tehtiin niin, että kapula viskattiin lelujen keskelle. Ryhmäpaikkamakuussa Mira potkisteli palloa koirien edessä ohjaajien ollessa kauempana. Seuraamisessa oli ultrahäiriö: Mira käveli vierellä ja lasten marsulelu piti tosi outoa ääntä Miran taskussa. Siinä Viirun huomio meinasi herpaantua. Sitten kierreltiin tuota häirikköä. Kokeiltiin myös liki- ja sivu-käskyjä niin, että kädet olivat poikkeuksellisissa asennoissa. Yllättävän hyvin sujui, kun ottaa huomioon, ettei edes ko. käskyjen erottelua ole vielä harjoiteltu. Hyvän mielen treeni hyvän mielen koiran kanssa!

2 kommenttia: