maanantai 21. huhtikuuta 2014

PK-pääsiäispäivä

Pk-lajeissa (mejästä puhumattakaan) on kyllä ihan tyhmää se, että koira joutuu kykkimään autossa, ja ihminen reporankana tallaa aluetta, hipattaa maalimiehenä, polkee jälkeä. Tänään ehdin käydä ostamassa sämpylän Ylämyllyn Shelliltä, mutta syödä sitä en ehtinyt. Ja illalla kotona ihminen on niin väsynyt, ettei enää jaksa lähteä lenkkeilemään, kun naapurin "tyttö" pyytää Pikiä ulos.

No, nukkuupa noi koiratkin ;)

Aamulla alkoi Pikin jäljen alkeiskurssi. Oltiin sellaisella kurapellolla, että jatkuva symmetrinen neliveto oli pop. Siis myös autossa. Pikille, kuten muillekin koirille, tehtiin pellolle 20 mertin namijälki. Taitaa olla ihan eri asia opettaa haku- tai mejäkoira tarkalle maavainulle kuin ihan aloittelija. Pikselin nenä pysyi maassa koko ajan, melkein kaikki namit tuli syötyä, vain hieman piti jarruttaa. Piks ei ottanut mistään häiriötä lyhyen työskentelyn aikana. Hienoa!

Viirulle ehdin muistutella esinejanaa. Hyvin tuli rukkanen käteen asti. Sitten pitikin porhaltaa kurat roiskuen Liperistä Jaamankankaalle.

Viirun uusi hakuryhmä kokoontui ekaa kertaa. Piki sai olla tallaamassa ja tutustua labradorinnnoutajaan ja snautseriherraan. Viiru teki juoksunsa vuoksi viimeisenä - ja miten tekikään! Ukkoja oli neljä, ensimmäinen haamuna, toinen umpparissa. Keskimmäisille yli 50 haukkua. Maalimies palkkasi enkä mennyt paikalle. Lea totesi Viirun olleen hyvä jo toissa kesänä, ja niin se oli nytkin. Nyt pitää mennä kunnolla eteenpäin ja vaikeuttaa treeniä. Niinhän olisi tarkoitus, ja harjoitella koekäyttäytymistäkin. Oikeastaan haukku on aika hyvällä mallilla. Eli olisivatkohan pohjatyöt tehty: motivaatio - check, etsiminen - check, ilmaisu - check. Hallintaahan on, nyt se varmaan pitäisi viedä metsään. Ja mitä muuta? Kestävyyttä? Ja haukkumista minusta riippumatta. Kuten Lea sanoi, Viiru haukkuu minulle. Nyt on minulle haastetta kesäksi.

Suski teki tyttösille uudet hienot pannat. Ensimmäisessä kuvassa on ihmeellistä se, että Pikikin on oppinut istumaan paikallaan. Ja Viiru - huoh! Poseerausilmeessä, tassut sievästi vierekkäin.


Ja siis ne pannat. Tässä huippumallin kaulassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti