lauantai 16. marraskuuta 2013

Aika kiva päivä

Viirun aamulenkki käppäiltiin kotona käymässä olevan tyttären kanssa lempeässä säässä. Ihan tuli hiki kalsarit jalassa. Puoliltapäivin ajeltiin Miimin luokse Liperiin käyskentelemään maalaismaisemissa. Vaikka siskokset Viia ja Viiru ovat erinäköisiä ja -kokoisia, juoksennellessaan ne ovat niin samanoloisia tutkija-metsästäjä-keräilijöitä. Mutta vain Viiru kunnostautuu kakan syönnissä. Kuinkahan monen eri lajisen eläimen kakkaa se tänäänkin kietaisi huiviinsa?

Kolmelta alkoi Jari Suomalaisen koulutus. Alkuradalla 1 - 10 olisi pitänyt etsiä oikeat linjat, ja sehän minulta ei lainkaan onnistunut. Ihan hävettävää sähellystä. Kolmosella vastakääntö oli hyvä ohjaus. Pituuden jälkeen takaaleikkaus, ennen hidastus. Sitten piti 8-hypyn valississa vaatia tiukka käännös. 9-hypylle linjaus, jotta linja putkeen tulee oikeaksi ja ohjaaja pääsee säntäämään hypyn 12 takaaniertoon.

Loppurata meni jo vähän paremmmin. Kyllä näiltä guruilta aina viisautta oppii. Kukaan ei ole aiemmin sanonut, että Viiru tykkää hypätä vinoon. Tai en ainakaan ole ymmärtänyt. Siinähän se on! Isot kaarrokset, mutta helpot takaakierrot (yhdistettyinä persjättöihin, sylkkäreihin, takaaleikkauksiin tai vaikka mihin).  Kun/jos opettaa hyppäämään suoraan pienin kaarroksiin, ei saa hukata tätä etua.
Rata: Jari Suomalainen
Ekassa setissä tehtiin kepeille 21 saakka, tokassa loput. En tosin ollut opetellut loppua juurikaan, kun en uskonut että päästään niin pitkälle. Mutta siinähän oli niitä meille helppoja vinoja hyppyjä. Kepeillä Viiru ei kestänyt lainkaan sivuttaisetäisyyden kasvattamista, mutta tämä kouluttaja ymmärsi sen hyvin - niin kuin monet muutkin asiat. Ja olenko kuullut ennenkin aika monta kertaa: luota myös itseesi, sinä osaat. Luotanhan minä, se kunnon tosissaan-ohjausasenne vain pitää saada päälle jo ensimmäisellä kerralla, ensimmäisellä esteellä. Sääli, ettei huomenna päästä jatkamaan.

Kun radalla tehdään puomia, Viiru saattaa jäädä himmailemaan. Kun heti perään tehdään toisella kentällä, vauhti on hyvä ja pysähtymispaikka selkeä...

Lämmittely- ja jäähdyttelylenkit päälle. Näin jopa aussinattori väsytetään. Saati emäntä. Mainiota.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti