perjantai 25. lokakuuta 2013

Vastaus Miimin haasteeseen

1. Mieleenpainuvin koira, sellainen joka on aiheuttanut suuria tunteita. Ei tarvitse olla oma koira.

Paljon on tavattu kivoja koiria, mutta kyllähän omat koirat ovat aiheuttaneet ne suurimmat tunteet. Lapsuudenkodissa olivat paimenkoiramix Roi ja beagle Pepi. Sitten tulivat Topi, Mörkö, Susu ja Viiru. Topin ja Mörkön kanssa on koettu raastavaa epätoivoa, voimaanuttavaa toivoa, iloista onnistumista, hulvatonta huumoria ja pakahduttavaa kiintymystä. Susun kanssa tavatessamme pussailemme molemminpuolista läheisyyttä. Viirun kanssa vallitsevin tunne on elämän ja tekemisen riemu.

2. Koirasi lempilelu
Viiru tykkää eniten fleecelelusta, jolla leikitään vain toko- ja tottistreeneissä. Jos Viirulla olisi jokin kunnolla karvainen vetolelu, se varmaan hullaantuisi siitä.

3. Jos koira on mielestäsi pidättyväinen, millainen se silloin on?
Pidättyväinen koira ei halua olla vieraiden lähellä. Topi ei viihtynyt fyysisessä kosketuksessa omankaan lauman jäseniin.

4. Jos voisit muuttaa yhden asian koirassasi mikä se olisi?
Viiru ei lähtisi jänisten perään.

5. Jos voisit muuttaa yhden asian itsessäsi suhteessa koiraan mikä se olisi?
Hmm, tää on vaikee. Koirathan ovat ihania just siksi, että ne ovat kuin Bridget Jonesin Mark Darcy: ne rakastavat sinua juuri sellaisena kuin olet. Ei laihempana, hiljaisempana, isotissisempänä, nopeampana. Kouluttamisessa olisi varmaan hyötyä johdonmukaisuudesta.

6. Unelmakoirasi. Millainen se olisi?
Viirun luonne, Topin koko, Susun turkki, Mörkön... hmm... sitkeys.

7. Mieleenpainuvin muisto koirista?
Kyllä on tämäkin vaikea. Suurien tunteiden pieni koira vie voiton. Uteliasta Mörköä pistivät useat maa-ampiaiset. "Onneksi" Mörkö söi jo muutenkin kortisonia. Tässä tilanteessa - niin kuin monen muunkin kivun hetkellä - Mörkö sai turvaa ja lohtua ihmisten sylissä eikä jäänyt yksinään kyhjöttämään nurkkaan sängyn alle ahdingossa.

8. Mikä olisi unelmiesi täyttymys koiran kanssa?
Arkielämä riittää.

9. Unelmapäiväsi koiran kanssa?
Mökillä tai jossain muualla vapauden valtakunnassa oleiltaisiin ja vaelleltaisiin.

10. Jos koirasi saisi päättää lajin jota harrastaa mikä se olisi?
Onko sellainen laji kuin metsästys-keräily? Se olisi Viirun laji. Virallisista harrastamistamme lajeistä Viiru tykkää eniten  (pk-)hausta. Topillekin nenälajit olivat ne mieluisimmat, varsinkin vanhemmiten.

11. Mikä on mielestäsi tärkein asia kasvattajassa?
Miimin vastaus kasvattajan rehellisyydestä itselleen on hyvä. Ei-kasvattajasta tuntuu, että joskus kasvattajiin iskee useamman pentueen jälkeen vauhtisokeus. Tässä itselleenrehellisyys on oiva vastalääke. Ei-kasvattajana odottaa tietysti myös, että kasvattaja on rehellinen myös muille kuin itselleen. Ja tarvitaan myös älliä ja sivistystä seurata esim. ajankohtaisia terveysasioita.

Haastan kaikki vastaamaan halukkaat lukijat!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti