maanantai 7. lokakuuta 2013

Topi 4.10.2002 - 7.10.2013

Kun kävi ilmi, että Topi ei toivu, että syytä ja parantavaa hoitoa ei löydy, päätimme etukäteen hetken, jolloin on aika lähteä. Kun liikkuminen ei enää suju omin avuin, kun alkaa näyttää siltä, että elämä ei enää ole kivaa.
Topi heinäkuussa suolammen rannalla.
 Se hetki tuli viime torstaiaamuna, Topin 11-vuotissynttärin aattona. Synttärin Topi vietti mökillä; se on lempipaikka. Viikonlopuksi kokoontui koko perhe Topia hyvästelemään. Topi nautti, kun kaikki tytöt olivat kotona. Maanantai-iltana Topi nukkui ikiuneen.

Leinikkien lomitse luoksesi loikin.
Topista kasvoi ihana koira, ja se opetti minulle tavattoman paljon koirista, ihmisistä ja myös minusta itsestäni. Se tutustutti minut koiriin ja ihmisiin, joista tuli ystäviä. Ja vei paikkoihin ja tilanteisiin, joita en aiemmin osannut kuvitellakaan. Haluan ajatella, että Topilla oli hyvä elämä ja hyvä kuolema (tai ainakin teimme parhaamme). Topi teki minun elämästäni paljon vivahteikkaamman.

Hyvästi, pikku ukko. Nuku hyvin.

Siellä kaikki on hyvin.

9 kommenttia:

 1. Osanottoni suureen suruun ja kaunista unimatkaa Topille!

  VastaaPoista
 2. Topia jää kaipaamaan koko meidän lauma. Erityisesti minä kaipaan polvitaipeessa tepastelijaa ja Nuusku sivistynyttä heinätuppojen nuuskijaa. Topin ansioista meidän harrastusvalikoimassamme on laajuutta, olitte aina valmiina seuraksi kaikkeen kuten vaikkapa opettelemaan vesipelastusta marraskuussa vähintäänkin kyseenalaisella välineistöllä. Hyvin toimi tollerit ja vakuuttavasti rantautui sininen lepuuttaja:) En usko, että kukaan toinen koira ikinäkoskaan saa aikaan samanlaista tunnetta metsän uumenissa pelastusta odottelevalle: se raaka voima mikä Topin tassuista tömisi toi mieleen suorastaan pelottavan villiorilauman, mutta kuitenkin pressun alle tunki hassu Topi herkkujen toivossa. Hyvää matkaa Topille ja kiitos kaikesta.

  VastaaPoista
 3. Paljon voimia tännekin. :( Topin on taas hyvä olla.

  VastaaPoista
 4. Hyvää matkaa Topille, se menee Mörkön kaveriksi, eikä kummankaan tarvitse olla yksin <3

  VastaaPoista
 5. Hyvää matkaa Topille ja osanottoni koko perheelle.

  VastaaPoista
 6. Kiitos Topi että sain Sinuun tutustua. Hyvää matkaa sinne vihreille niityille <3 Ja osanotto suruun perheelle.

  VastaaPoista
 7. Kiitos kaikille osanotosta sekä kauniista ja lohduttavista viesteistä.

  VastaaPoista