sunnuntai 11. elokuuta 2013

Yksinkertaista mutta totta

Viirun torstain aksat

Kouluttajamme ei ollut paikalla, mutta Jaanapa tekaisi meille yksinkertaiset ja kivat mölliradat. Välistävetoja oli kaksi peräkkäin, ja niitä hioimme pitkään - vaikeaa. Pitää uskaltaa mennä tarpeeksi lähelle hyppyjä. Keppien hakeminen sujui hienosti kovasta vauhdista ja suljetusta kulmasta. Kriittinen kriitikko tarkkaili ja neuvoi tekemään keppejä jonkin verran avoinaisella kujalla, jotta Viirun asento saataisiin matalammaksi ja sitä myöten vauhtia lisää.

Painiskelin myös peruskäännösten suurten kaarrosten vs. kieltojen = onnettomasti ajoitetun ohjauksen kanssa. Päätin ruveta tekemmän myös pyörähdyskääntöjä.

Terveysasiaa: Topi lääkärissä ja juoksuoivallus

Perjantaina menimme Topin kanssa Martinalle yleistsekkaukseen ja saamaan neuvoja tulehtuneen suun hoitoon. Lisäksi piti uusia resepti - mutta sen sitten unohdin. "Rupatteluhetki"oli jälleen ilmainen, ja lopputulemana oli: ei tehdä mitään. Hoitona herkkuja ja hemmottelua. Martina antoi Topille namusia ja totesi, että mihinkäs se hampaita tarvitsee, kun se nielee kaiken purematta. Ruoka maittaa ja katse on iloinen. Sain siis vahvistusta omalle ajatukselleni siitä, ettei tehdä mitään isompia hoitoja. Nyt kun oma sormeni alkaa parantua, voin taas yrittää desinfioida Topsukan suuta suuvedellä. Topi ei yhtään tykkää siitä :(


Löysin netistä vahingossa selityksen Viirun oudoilta tuntuviin juoksuihin: sekä tänä että viime vuonna kesäkuussa minijuoksu, sitten elo-syyskuussa varsinainen juoksu:
Jakautunut kiima 1. ns. split estrus esiintyy ajoittain varsinkin nuorilla nartuilla. Narttu tulee kiimaan normaalisti, mutta kiiman merkit häipyvät vähitellen n. 1-2 viikon aikana. Uusi kiima ilmenee n. 1-2 kuukauden kuluessa ja yleensä kiima on normaali - - http://www.ajokoirajarjesto.fi/ajokoirista/kantavan_nartun_ja_pikkupentujen_hoito/

 Viiru Sari Vähäniityn koulutuksessa


Nytpä sitten vaihdoin peruskäännökset erilaisiin pyörahdyksiin (koiraan päin ja poispäin, puolenvaihdolla ja ilman).  Mutta yksi minulta puuttuu - ja sen mukana kaikki: oikea ajoitus ;)  Neloshypylle, seiskalle, ysille, A:n jälkeiselle hypylle 15 sekä pituudelle 20 sai tehdä erilaiset pyörähdykset: vastakäännöt, jaakotukset tai jotkin muut. Hypylle 27 en tehnytkään valssia, vaan Sarin neuvosta vain otin koiraa haltuun. Viiru kyllä menee kuuliaisesti ja vauhdilla, kun vain ohjaa. Viiru ei karkaa neloshypyltä putkeen eikä jatka 5-putkesta seuraavaan, kunhan muistaa ohjata. Persjätön tarpeeksi aikaisesta aloittamisesta tuli taas muistutusta hyppyjen 23 ja 24 välissä. Se toimii oivallisesti, kunhan vaihtaa käden tarpeeksi ajoissa.

Koska Viirulla oli juoksu, teimme viimeisinä ja yhtenä settinä. Viirukin alkoi hiostavassa ilmassa hyytyä. Osa hidastumisesta johtui kyllä vääristä ajoituksistani.  Harvoin, jos koskaan, on käynyt näin - ja täytyy varoa ettei käykään.

Sarin koulutus oli taas ihan huippu, sekä opettavainen että kannustava :) Paras viikonlopun aloitus.

Tyttöjen ilta - Pami ja Jatsi 10 v!

Viikonloppu jatkui hyvissä merkeissä. Lauantaiaamuna käytiin mökillä ihmettelemässä homehtuneita vattuja (koirat kyllä taisivat syödäkin niitä) ja poimimassa herukoita. Varsinkin Viiru kävisi jostain lampaasta tai lehmästä: jatkuva ruohon ja marjojen mässytys. Koiratko muka lihansyöjiä!

Lauantai huipentui tyttöjen iltaan, ei kaupungilla, vaan Viinijärven maaseudulla. Patchcoat P-pentue täytti 10 vuotta, ja Hannan luona juhlittiin Pamin ja Jatsin synttäreitä. Hanna on elävään tyyliin kuvannut juhlia Jatsin ja Hipan blogissa.

Lenkin jälkeen käytiin jännittävä makkaransyöntikilpailu alkulohkoineen, välierineen ja finaaleineen.

Alkuerä, lohko C (kuva Hanna Paakkunainen)


Finaali (kuva Wilhelmiina Virolainen)
Koirat saivat makkaran lisäksi muitakin herkkuja. Ihimisille Hanna oli loihtinut taivaallisen suussasulavat herkut. Aivan kuin mozzarella-tomaattipiiraassa basilikakastikkeen kera ei olisi ollut kylliksi, synttärikakkuna oli raikas vadelmainen kinuskiunelma.
Kakku ja kuva Hanna Paakkunainen

Jossain vaiheessa ennen kuin vierimme autoihimme, Hanna otti juhlakansasta yhteispotretin. Hieno kuva hienoista koirista!
Unelma-isomummo, Kiri-emä, Pami-mummo, Viia-sisko, Valo-sisko, Viiru, Hippa-pikkuserkku(?), Jatsi-isotäti(?)


2 kommenttia:

  1. Kiitoksia käynnistä! Juhla oli tosi mukava kisoineen päivineen.
    Hippahan on V-porukan täti ja Jatsi isotäti, jos siltä kantilta ajatellaan :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos juhlista! Ajattelinkin ensin, että Hippa on täti, mutta kun se ei vielä tunnu yhtään tätimäiseltä, ajattelin, että ehkä tytöt ovatkin pikkuserkuksia.

    VastaaPoista