keskiviikko 12. kesäkuuta 2013

Naisen on tehtävä mitä naisen on tehtävä

Patchcoat-leiri oli tänä vuonna Kiimingissä Runtin Sannin (Koirakoulu Vietti) luona. Lajeina olivat paimennus ja agility. 

Paimennuksessa tehtiin paljon uusia juttuja: otettiin lampaita häkistä ja vietiin niitä sinne, kuljetettiin häkin ja laitumen väliä, mentiin JHD-kisarata (tai jokin semmoinen), harjoiteltiin  sellaista, että Viiru lähetettiin kauempaa hakemaan lampaat (hakukaari?). Viiru oli hyvin innoissaan ja vauhtia taisi olla välillä liikaa. Mutta toisaalta vauhti ja into ovat kuulemma hyvästä.Minä opin ja ymmärsin monta asiaa, mm. miten pelkkä koiran läsnäolo vaikuttaa lampaisiin. Ihan kiinnostavinta olikin avustaa muita koirakoita vaikkapa lampaiden kuljettamisessa tai pysäyttämisessä.


Agility oli paljon tutumpaa, ja esteetkin pysyivät paikallaan. Kummassakin valmennuksessa teimme ykkösluokan tasoista rataa (tai ehkä hiemän vaikeampaa). Opettelin hidastamista rytminvaihdoksella. Kylläpä sunnuntaina omat jalat olivat painavaa tönkköhyytelöä.

Lisää Sirkun ottamia kuvia täällä. Kannattaa katsoa!

Tätäpä puuhattiin eli leirin ohjelma:

To 6.6. 
klo 16 alkaen suunnitellaan paimennustreenit  ja paimennetaan torstaina klo 20 asti, jonka jälkeen siirrymme majoittumaan ja syömään.

Pe 7.6. 
Klo 9 aloitellaan aamiaisella.  Aloitellaan paimennukset klo 10 aikoihin. Jos on kuumia päiviä voidaan jakaa aikoja milloin kukanenkin on vuorossa paimentaa.
13.30-14.30 aikaan lounas
14.30 aikaan siirtyminen takaisin pelloille ja paimennellaan iltaan koirien jaksamisen mukaan
Illallinen klo 18 aikoihin


La 8.6.
klo 9 aamupala
klo 10 agikentälle: Anna Kilpiän agivalmennus

Haasteena, ja suurena sellaisena, väärät putken päät


13.30-14.30 lounas
klo 15  alkaen paimennusta
klo 18 illallinen

Su 9.6.
klo 9 aamupala
klo 10 agikentälle; Anna Kilpiän agivalmennus


Jaksaa jaksaa
Videolta näkyy, miten liikkuvat (tai ovat liikkumatta) 50-vuotiaan naisen jalat - ja miten kaksivuotiaan työkoiran ;) Kiitos kuvaamisesta Sannille.Unski-isomummin jalat eivät paina:Klo 13.30-14.30 aikaan lounas ja kakkukahvit.

Kyllä olikin ihanat kakkukahvit, niin kuin kaikki muukin leirillä. Kiitos, Sanni ja Miimi!

2 kommenttia:

  1. Nyt Satu kisailemaan vaan, hyvännäköistä menoa :)

    VastaaPoista
  2. Heti mennään kisaamaan, kun on sopivat kisat lähellä - olipa meno millaista hyvänsä ;)

    VastaaPoista