sunnuntai 16. kesäkuuta 2013

Eliittikisat

Kun agilityn Suomen mestaruuksista kisattiin toisaalla, meillä oli omat varjokisat. Lajina oli myös toko, koska emme Susun vepe-kokeen vuoksi pääse niihinkään mestaruusmittelöihin. Meidän eliittikisamme oli rajattu pienelle joukolle, ja jokainen voitti jotain. Mukana olivat Susun, Topin ja Viirun lisäksi Nuusku, Rapsu ja Sisu.

Jos Nuusku voitti aivot narikkaan -kisan yleisen luokan, niin Topi oli aivan ylivoimainen ikämiesten sarjassa. Suoritus oli tasainen kaikissa lajeissa: BH-kaaviossa, noudossa, tunnarissa ja siiveke-putki-agilityssa. Kilpailun ulkopuolella esineruudussa urheilijan ote lipsui ja se todella palautti ruudusta esineitä. Mainittakoon kuitenkin, että Topi tyylilleen uskollisesti palautti esineet kenelle sattui. Topi ansaitsee myös pitkäjänteisimmän kilpailijan palkinnon: monta tuntia kestäneen kisan aikana se jaksoi jatkuvasti kytätä Heidin lihapullia.

Kilpailun arvovaltainen jury myönsi Topille myös kunniamaininnan sitkeydestä, tämäkin tosin tuli kilpailun ulkopuolelta. Loppulenkillä koirat kävivät uimassa lammessa, johon johti jyrkkä rinne. Paluunousu oli Topille melkein liikaa. Takajalat eivät jaksaneet ponnistaa eivätkä oikein kantaneetkaan. Mentiin sitten siksakkia, välillä levättiin, Heidi lihapullineen johti joukkoa, minä tyrkin Topia perästä tai kannattelin mahan alta. Voi kuulostaa kamalalta, mutta luulen kuitenkin, että Topi vietti paljon mieluummin tällaisen puuhapäivän tyttöjen kanssa kun loikoilupäivän kotona.

Viirun mitalit tulivat lyhennetystä BH-kokeesta (eka kerta!) ja agilityssa kepeiltä. Huh, on siinä BH-kokeessa pitkät seuraamiset ja pitkä paikallaolo. Koe menisi varmaan joten kuten läpi nykyisillä taidoillakin - mutta pitäisikö pikkuisen treenata?

Kiimingin hassut kepit
 Ja koko kuusikko oli aivan mestareita esineruudussa. Selvästikin vain lahjattomat harjoittelevat ;) Topi veteli tollerivolinaa autossa odottaessaan vuoroaan. Jotta Topi hoksaisi mistä lajista olikaan kyse, Sirkku vei pari esinettä Topin nähden. Topsukka palautti yhden näytetyn ja yhden pimeän esineen. Hienoa! Viirulle ei näytetty esineiden vientiä lainkaan. Vipstaaki on parista edellisestä kerrasta näemmä alkanut oppia, mitä Esine! tarkoittaa. Viiru risteili ruudussa nenä auki, etsi ja palautti lempparitavarat: rukkasen ja siitä irroneen nahkalärpäkkeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti