perjantai 14. kesäkuuta 2013

Virkapuvut

Paluu arkeen: Maanantaina oli Josepan hakuryhmämme treenit. Ei mennyt kuten elokuvissa eli suunnitelman mukaan. Itse asiassa suunnitelmakin saattoi olla liian rankka leirin jatkoksi. Viirulle oli neljä ukkoa. Oikeassa etukulmassa oli häkki, mutta ukkopa ei ollut siellä vaan oli edennyt runsaat kymmenen metriä takarajaa pitkin. Ekalla lähetyksellä Viiru tsekkasi häkin, mutta ohitti ukon etsiessään. Kutsuin, ja Mikan neuvosta lähetin kakkoselle. Vasemmassa etukulmassa oli ukko häkissä, ja Viiru haukkui hyvin. Lähetin sitten uudelleen ykköselle, nyt suoraan sinne missä ukko makoili. Viiru katsoi ukolla minua ja kysyi: "Tätäkö minun pitää nyt haukkua, sitäkö haluat?" Siinä Viirun kysellessä kolmosukko lähti keskilinjalta juoksemaan piilolleen viitta hulmuten. Ja Viiru tietysti perään. Viipo tuli kuitenkin luokse, kun kutsuin... Ja vielä kerran ykköselle haukkumaan.

Kolmas ja neljäskin ukko olivat pimeinä, ja ne löytyivät hyvin. Haukkumisesta olin yrittänyt antaa ohjeita: eri ukoilla eri lukumäärä, mutten tiedä toimiko tämä hyvin. Ensi kerralla vahvistellaan taas haukkua helpoilla ja supermotivoivilla ukoilla.

Tiistaina ajeltiin Viirun kanssa Kuttukuuhun lampaille. Paimentaminen Sannilla oli Viipon mielestä hauskempaa. Lisäksi Kuttukuussa sattui tällä kertaa paimennettavaksi useampikin kärttyinen lammas, joita Viiru vähän säikähti. Pitkästä aikaa Viiru söi kakkaa, varmaankin sijaistoimintona. Hommia teki kuitenkin. Ihan onnistunut treeni, luulisin. Torstaina päivällä Viiru kävi Sirkun ja Miimin kanssa Kiteellä Pia Hjerpen luona paimentamassa. 

Tiistaina myös havaittiin Viirulla alkaneen juoksun. Keskiviikkona avustin Sirkkua ja Susua vepessä, joten emme ehtineet agilityyn. Torstaina pääsimme pöksyaksaan, ja Viiru oli kyllä aivan huippu! Aiheena oli putki-kontakti-erottelu. A-este, jossa oli putken päät kahden puolen, vaati jämäkkää haltuunottoa, mutta muuten sujui kuin tanssi - varsinkin jälkimmäisellä radalla keppejä ja viskileikkausta myöten. 

Olin varustautunut lähinnä harjoittelemaan sitä, että Viiru olisi unohtanut jalassa olevat pöksyt. Mutta eivät juoksuhousut häirinneet Viipoa lainkaan. Viiru varmaan tuumi, että hakumetsässä on virkapuku edessä, agilityssa takana.

Topin vointi on ennallaan, pylly on oikein hyvässä kunnossa. Keskiviikkona Topsukka oli mukana muistelemassa epämenestyksekästä mutta innokasta vepe-menneisyyttään Höytiäisessä kahlaillen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti