keskiviikko 8. toukokuuta 2013

Tottista, tottista

Helatorstain aattona oli ihanan kesäinen sää. Susu lähti mökille, mutta Topi ja Viiru joutuivat jäämään kaupunkiin pitämään minulle seuraa. Ennen illan agilitytreenejä kiersimme urheilukentän kautta tokoilemassa. Siellä olikin käskytetyt treenit menossa, mutta tutuhko vieraanvarainen porukka kutsui meidät mukaan. Sellaisia ne noutaja(henkiset)ihmiset ovat!. Emme ehtineet jäädä, mutta paikkamakuun saimme tehdä hyvässä häiriössä. Porukkaa kuvaa hyvin se, että he olivat juuri päättäneet paikkamakuun, kun tulin paikalle ja kysyin, häiritseeko, jos Viiru makoilee tuolla syrjemmässä. He olivat heti kaivamassa omia koiriaan takaisin autoista, jotta Viirukin pääsisi riviin. Ei tarvinnut - tokoilevista koirista ja pelaavista lapsista oli ihan tarpeeksi häiriötä :) Hyvä mieli tulee tällaisista koiraharrastajista!

Agilitytreeneissä Viiru muisteli onnistuneesti tokohyppyä - kyllä! Olen myös ilmoittautunut elokuussa tokoleirille, uskokoon ken tahtoo. Agilityn treeni oli pitkä ja vaikea, ja tyydyimme viiteen ensimmäiseen esteeseen sekä vauhtiralliin.  Kolmen hypyn jälkeen käännyttiin kepeille, ja sieltä sujahdettiin putkeen. Eli harjoittelimme keppien hakemista. Viipo menee jo melkoisen hyvin oikeaan väliin, jos en tyrkkää sitä väärään kohtaan.

Maanantaina alkoi neljän kerran BH-kurssi. Kouluttaja todella paneutuu asiaan (myönteisessä mielessä). Kentällä on kerrallaan yksi koirakko, muut ihmiset seuraavat ja avustavat. Juttelut hoidetaan koiran ollessa autossa. Ensimmäisellä kerralla harkoiteltiin koirakon tason mukaan seuraamista ja ohjaajan toivomaa toista asiaa. Vipstaakilla seuraaminen ja kontakti sujuivat sen verran hyvin, että siirryimme henkilöryhmään. Oli varmaankin toinen kerta henkilöryhmää, ja hyvin sujui. Rytmin vaihdokseen juoksuksi saimme neuvoksi etupalkan kokeilemisen, ja oikealle kääntymistä oli syytä harjoitella. Täyskäännöstä emme demonneetkaan (sitä emme osaa).

Kouluttaja kysyi, onko meillä jokin ongelma. Voihan meillä ollakin, varsinkin kun en tunne BH-koetta ja PK-tottista. Mutta vastasin ylimielisesti, että ei ole. Vaikea ajatella mitään ongelmaksi Viirun kanssa, kun nuoren Topin kanssa ongelma oli se, hyökkääkö koira ihmisen tai toisen koiran kimppuun. Ei ole ongelmia, on vain koulutuksen puutteita ja haasteita. Nimesin sitten paikallaolon haasteeksi.
 
Viiru ja minä harjoittelimme siis myös paikallaoloa. Kouluttaja rekrytoi kylältä tytön koirineen häiriöksi, ja samalla hekin saivat harjoitella kontaktia.

Ensi kerralla treenataan BH-kaaviota. Juuri sitä toivonkin koulutukselta: miten BH-kokeessa käyttäydytään ja mitä nimenomaan siellä pitää osata. 

Koulutuspaikalta Jakokosken kylältä avautuivat hienot maisemat.

Topille on varattu lääkärin kontrolli ensi viikoksi. Tänään Topsukka seuraili mukana, mutta huomenna pitäisi tollerille olla omaa ohjelmaa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti